Yoğun iş temposu, şehir hayatı, hava kirliliği ve psikolojik sorunlar… Tüm bu etkenler saçların en büyük düşmanları durumda olup insanları saç dökülmesi problemi ile baş başa bırakır. Genetik faktörlerin etkisiyle genç yaştan itibaren görülen yoğun saç dökülmesi ile karşılaşan insanlar ise farklı yöntemler uygulayarak soruna çözüm getirme çabasındadır. Peki, saç dökülmesine karşı etkili yöntem nedir, bu probleme karşı ne yapılabilir?

Saç Dökülmesine Karşı En Etkili Yöntemler

Yoğun saç dökülmesi hem kadın hem de erkeklerde meydana gelebilir. Bu nedenle dökülmeye karşı önlem alabileceğiniz gibi dökülme sürecinde etkili yöntemler uygulayabilirsiniz.

Saç dökülmesine karşı etkili yöntemler arasında saçı düzenli olarak yıkamak ve dökülme karşıtı şampuan kullanmak yer alır. Zira, saçlar çevresel nedenlere sürekli maruz kalır, kirlenir ve yıpranır. Saç bakımı, saçların en büyük ihtiyacıdır. Yağlanma, kepek sorunu ve yıpranma meydana gelmesini önleyen saç bakım ürünleri aynı zamanda saç sağlığını da iyileştirir. Ancak saç dökülmesini önlemek için saç dökülmesine karşı etkili şampuan kullanılmalıdır. Özel olarak hazırlanan formülü ile saç derisini besleyen ve onaran dökülme karşıtı şampuanlar, yoğun saç dökülmesini önler, saçı iyileştirir.

Yoğun saç dökülmesine karşı şampuan kullanımının yanı sıra saç serumu ile beslemek de etkili yöntemlerden biridir. Bitkisel serum içeriği sayesinde saçın ihtiyacı olan vitamin, mineral ve yağ asitlerini barındırır. Bioxcin Patentlli Biocomplex B11 bitkisel ekstresi; Alman papatyası,ısırgan otu, civan perçemi, atkuyruğu ve keçiboynuzundan meydana gelir.