Kadınlarda olduğu gibi erkekler de estetik ve bakımlı bir görüntüye sahip olmak isterler. Birçok topluma benzer olarak bizim toplumumuzdaki erkekler için de estetik görüntünün olmazsa olmazlarından birisi şüphesiz ki sakallarıdır.

Ancak sakal bölgesinde bazen seyrelmeler ve sakal sıklığında orantısızlıklar meydana gelebilir. Bu seyrelmelerin ve orantısız sıklığın birçok farklı nedeni olabilir. Bu nedenlerin başında doğuştan gelen ve halk arasında köselik olarak da bilinen hastalık gelir. Oluşmuş yanıklar ya da daha önce geçirilen kazalar, yaralanmalar ve travmalar gibi olaylar da sakallarda oluşan estetik problemlerin en çok rastlanan diğer nedenleri arasında yer alır.

Sakallarda yaşanan bu estetik problemler, kişiyi psikolojik olarak olumsuz etkileyebilir, estetik kaygıya düşürebilir, beğenilmeme stresi yaratabilir ve buna bağlı olarak özgüven sıkıntılarına bile yol açabilir.

Sakal bölgesinden yaşanılan bu estetik kaygılardan kurtulmanın garantili bir yolu var: Sakal Ekimi

Sakal ekimi uygulaması, FUE Sakal Ekimi olarak bilinen bir yöntem ile rahatlıkla uygulanabilir. Bu uygulama yönteminde sakal ekimi işlemi kısaca hastanın donör bölgesinden tek tek kıl köklerinin alınması ve sakal bölgesine nakledilmesi ile gerçekleştirilir.

FUE Sakal Ekimi uygulaması bakıldığında, FUE Saç Ekimi uygulaması ile fazla bir farklılık göstermez. Vücudun çoğunlukla ense ve boynun gereksiz yerlerinde bulunan, sağlıklı ve dökülmeye dirençli olan kıl kökleri toplanılarak yüzde istenilen bölgeye ekim gerçekleştirilebilir. Farklı bölgelerden toplanan kıllar yapısal olarak daha ince olduğundan ve fazla uzayan bir özellikte olmadığından her zaman çok güvenilir olmayabilirler.

FUE Sakal Ekimi uygulaması yapılırken, tüm alt yüz için yaklaşık 3000 civarında kök yeterli olmaktadır. Bıyık bölgesi için ise ortalama 800 kök işlemin gerçekleşmesinde yeterli olacaktır. Bu rakamlar kesinlikle hastanın istek ve ihtiyacına, sakal ve bıyık yapısına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, yüzünde tamamen köselik bulunan bir hasta ile farklı sebeplerden dolayı sakal bölgesinde belirli bir açıklık yaşayan kişinin sakal ekimi için ihtiyaç duyulacak kök miktarı farklılık gösterecektir.

“Sakal ekimi için açılacak kanalların şekli hayati önem taşır”

Sakal ekimi uygulamasında çok hassas ve kesinlikle profesyonellik gerektiren en önemli nokta ekim yapılacak bölgedeki kanalların büyük bir titizlikle en ince şekilde açılmasını sağlamaktır. Çünkü yüz bölgesindeki deri, oldukça narindir. Eğer yüzde açılan bu kanallar kalın açılırsa kişinin sakal ekimi yaptırdığı gözle görülür şekilde anlaşılır. Dolayısıyla, kanalların açılmasında ince uçlu aparatların kullanılması bu işlem için hayati bir önem taşır. FUE Saç Ekimi uygulamasında olduğu gibi FUE Sakal Ekimi uygulamasında da en önemli faktör kanal açma işleminin doğru bir şekilde yapılmasıdır. Açılan kanallara profesyonel bir şekilde yön verilmesi gerekir. Buradaki amaç, sakallar uzadığında yönünün yukarıdan aşağı doğru olmasını sağlamaktır. Kıl kökleri toplandıktan ve kanal açımı işlemi bitirildikten sonra toplanan kıl kökleri açılan kanallara tek tek ekilir. Kanalların doğru bir biçimde açıldığını düşünürsek, sakal ekimi uygulamasının sonucunda sakalın çıkış yönü belirlendiğinden oldukça verimli sonuçlar alınacaktır.

“Sakal ekimi uygulamasından sonra hastaya da bazı görevler düşüyor”

Sakal ekimi işlemi bittikten sonra hasta klinikten taburcu edilir. Sakal ekimi işleminden sonraki 1 ila 3 gün içerisinde sakal ekiminin gerçekleştirildiği merkezde ilk yıkama yapılır. İlk yıkama işlemi yapılana kadarki süreçte hastanın ekim yapılan bölgeyi hassas bir şekilde koruması gerekir. Çünkü sakal ekimi işleminin sonrasında ekimi yapılan kökler ile ekim yapılan bölgedeki derinin birbirine uyumlu hale gelmesi ve sağlıklı bir şekilde birleşmesi belirli bir zaman geçmesini gerektirir. İlk yıkama işlemi yapılana dek, sakal ekimi yaptıran hastanın sakal bölgesine su temas ettirilmemesi ve sakal bölgesini yıkanmaması gerekir. Buna ek olarak, parfüm yada kolonya benzeri maddeler de yine bu bölgeye temas ettirilmemelidir. Hasta, doktor onayını alana dek kesinlikle sakal ekimi gerçekleştirilen alanı tıraş etmemelidir. Alkol ve tütün ürünleri gibi maddelerin kullanımından en az bir hafta süresince uzak durulması önerilir.

Sakal ekimi işleminin sonrasında bazı hastalarda şok dökülme diye adlandırılan bir süreç ortaya çıkabilir. Bu süreç, ekim işlemini takip eden 1 ila 3 ay arasında ortaya çıkabilmekte ve bu süreçte ekimi gerçekleştirilen kıllar dökülebilmektedir. Şok dökülme süreci yaşayan hastaların endişe duymasına gerek yoktur çünkü bu süreçte sadece ekimi yapılan kıllar dökülme gösterir, ekim yapılan kıl kökleri ise deri altında mevcut bulunmaya devam eder.

“FUE Sakal Ekimi, en çok tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor ve uygulama için üst yaş sınırı bulunmuyor”

FUE Sakal Ekimi uygulaması için önerilen en uygun yaşlar 21- 22 yaşlarından sonraki dönemlerdir. Çünkü erkeklerde hormonal gelişim bu dönemlerde netleşir. 20’li yaşların başında erkekler için hala sakalların çıkması veya sertleşmesi mümkün olmaktadır. Ancak 20’li yaşların ortaları geçildikten sonra, erkeklerde yeni sakalların çıkmayacağı var sayılır ve sakal ekimi işlemi gerçekleştirilebilir. Bu yaşlardan sonra her erkek, bıyık ve sakal ekimi operasyonu olabilir. Sakal ekimi için herhangi bir üst yaş sınırı yoktur.

Bıyık ve sakal ekimi gerçekleştirildikten bir hafta sonra, ekim yapılan bölge doğal görünümüne geri döner. Kıl köklerinin alındığı bölgenin iyileşmesi ve eski görünümünü geri kazanması ise 15 gün içerisinde gerçekleşir. Bıyık ve sakal ekimi sonrasındaki bakım süreci saç ekimi sonrasındaki süreçle benzerdir. Ekim yapılan bıyık ve sakalların beklenilen sonuçları vermesi yaklaşık altı aylık bir süre gerektirir. Tam sonuçlar ise 12- 18 ay içerisinde gözle görülür bir hal alır.

Siz de sağlığınızdan ödün vermeden hayal ettiğiniz estetik sakal görüntüsüne ulaşmak, acısız, ağrısız ve yan etkisiz şekilde Sakal Ekimi uygulamalarından faydalanmak, alanında uzman, profesyonel, güvenilir bir kadro yardımı ile FUE Sakal Ekimi yaptırmak ve Sakal Ekimi fiyatları hakkında bilgi almak için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Quartz Clinique’e ulaşın ve randevunuzu planlayın..