Sapanca İstanbul’dan bir an nefes almak için kaçtığı yerlerin başında geliyor. İstanbul’a yakın olması sebebiyle hafta sonu kaçamakları için ideal bir konumda bulunuyor. Sadece yazın değil kışın da birçok ziyaretçi kabul ediyor. Kartepe Kayak Merkezi’ nin açılmasıyla dört mevsim popüler bir yer haline geliyor. Yazları da çok uzağa gitmeden doğal güzellikleri ve lüksü bir arada görmek isteyenlerin ilk adresi oluyor. Bu nedenle gelişen arz talebin artmasıyla fiyatları da oldukça yükseliyor. Oldukça lüks ve güzel Sapanca otelleri bulunuyor. Lüks tatil arayışında isenız Güral Sapanca Wellness Park ve Richmond Nua Wellness & Spa otellerine göz atabilirsiniz. Sapanca İstanbullular için daha çok dinlenme ve kahvaltı yapmak için gidilen yerlerden biridir. Bunun sebebi ise Sapanca gölü kenarındaki manzaranın tadını çıkarabilmek için en güzel öğünün kahvaltı olmasıdır. Eğer siz de burada kahvaltı yapmak için geldiyseniz gidebileceğiniz beş güzel mekandan birini tercih edebilirsiniz. Bu mekanlar sırasıyla

1. Maja

Sapanca gölünün üzerinde yeşillikler arasında lezzetli bir kahvaltı yapmak istiyorsanız Maja sizin için doğru bir adres olabilir. Şehrin kalabalığından kaçıp, kendinizi huzurun kollarına bırakabileceğiniz bu harika mekandan hiç ayrılmak istemeyeceksiniz.

2. Sasa Deluxe

Sapanca'da bulunan Sasa Deluxe, samimi ortamıyla sizi bekliyor. Sapanca’nın eşsiz lezzetlerini burada deneyebilirsiniz. Güzel bir kahvaltıdan sonra Sapanca turu attıktan sonra akşam yemeğini de buradaki ocakbaşında yiyebilirsiniz.

3. İstanbuldere Alabalık Evi

Şelale kenarına konumlanan İstanbul Alabalık Evi, lezzetli bir kahvaltı için sizleri bekliyor. Adının Alabalık Evi olduğuna bakmayın. Sapanca’nın en lezzetli kavaltısını yapabileceğiniz mekanların arasında bulunuyor.

4. Gülizar Bahçe

Ailemle haftasonu güzel ve samimi bir kahvaltı yapmak istiyorum diyorsanız Gülizar Bahçe sizin için doğru adres olabilir. Geniş bir bahçenin içerisine konumlanan bu mekanda ağaçlar arasında unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

5. Naturköy

Sapanca’nın ağaçlarının arasına saklanmış Naturköy, yemyeşil doğası ve kahvaltı alanlarıyla sizi kendine hayran bırakabilir. Eşsiz sapanca lezzetlerini tadarken doğanın güzelliğine de doyacaksınız. Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com ‘dan daha geniş bilgilere sahip olabilirsiniz.