Spor sütyenleri, tartışmasız en önemli antrenman kıyafetleridir. Egzersiz esnasında göğüslerinize tam oturmayan veya göğüslerinizi tam desteklemeyen bir sütyen kullanıyorsanız, antrenmanınız esnasında rahatsızlık hissedebilirsiniz.

Tabii ki spor sütyenlerini test etmenin en doğru yolu onu önceden denemektir. Bu sadece malzemeyi hissetmenize ve cildinizin ona karşı rahat olup olmadığını anlamanızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda doğru olanı seçmenize yardımcı olur. Bu sütyenleri seçerken neleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini daha detaylı inceleyelim.

Sporcu Sütyeni Hangi Aktivitede Kullanılacağına Karar verin

Bir sporcu sütyeni satın almaya karar vermeden önce, onu giyeceğiniz aktiviteye karar vermeniz gerekiyor. Koşu için kullanacağınız sütyen, muhtemelen bir yoga dersinde giyeceğiniz sütyenden daha fazla destekli olmalıdır.

Test etmenin en basit yolu, sütyeni denerken soyunma odasında birkaç defa zıplayıp, yana bükülerek basit hareketler yapmanızdır. Bu sayede sütyenin yukarı ve aşağı hareketini ya da çok sıkı olup olmadığını test etmiş olursunuz.

Rahatlığından Emin Olun

İyi bir spor sütyeni her zaman üzerinize tam oturup, antrenmanlarda size rahatlık sağlamalıdır. Sütyenin, göğüs kafesinin neresine oturduğunu ve derin nefes alırken nasıl hissettiğinizi kontrol etmelisiniz.

Kayışların Esnekliği

Bazı kayış stilleri vücuda daha iyi oturduğu için egzersiz sırasında rahat hissedebilirsiniz. Bir kayışın kalınlığı, onu daha destekli hale getirebilir. Bunun dışında ayarlanabilir kayışlar sayesinde sütyenin boyutunu kendiniz belirleyebilirsiniz.

Takma ve Çıkarma Kolaylığı

Sporu sütyeninizi rahat bir şekilde giyip çıkarmak işinizi kolaylaştırabilir. Antrenmanınız bittikten sonra terli bir sütyeni çıkarmakla uğraşmak istemezsiniz. Önden fermuarlı ya da arkadan tokalı olan sütyenlerin giyilip çıkarılması daha kolaydır. Sütyeni başın üzerinden çekilip çıkarılması gerekiyorsa bunu çok zorlanmadan yapacağınız modelleri tercih edebilirsiniz.

Tarzınıza ve vücut ölçülerinize en uygun sporcu sütyeni bulabilmek için https://comm-ci.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.