Tasarruf, bir kişinin belirli bir süre boyunca harcanabilir gelirinden tüketici harcamalarını çıkardıktan sonra kalan parayı ifade eder. Bu nedenle tasarruflar, tüm masraflar ve yükümlülükler ödendikten sonra bir birey veya hane için net fon fazlasını temsil eder. Tasarruflar, nakit veya nakit benzerleri (örneğin banka mevduatları gibi) şeklinde tutulur ve bu, hiçbir kayıp riskine maruz kalmaz, ancak aynı zamanda buna bağlı olarak minimum getiri ile gelir. Bununla birlikte, paranın riske atılmasını gerektiren yatırım yoluyla tasarruflar artırılabilir.

Tasarruf Neden Önemlidir?

Tasarruf, gelirin cari harcamalara harcanmayan kısmıdır. Çünkü insan gelecekte ne olacak bilemiyor. Beklenmedik olaylar veya acil durumlar için para biriktirilmelidir. Bir kişinin arabası bozulabilir, bulaşık makinesi su sızdırmaya başlayabilir veya tıbbi bir acil durum meydana gelebilir. Tasarruf olmadan, beklenmedik olaylar büyük mali yük haline gelebilir. Bu nedenle tasarruf bir bireyin veya ailenin finansal olarak güvende olmasına yardımcı olur. Aylık gelirle satın alınamayacak kadar pahalı olan pahalı ürünleri satın almak için de para biriktirilebilir. Yeni bir kamera satın almak, bir otomobil satın almak veya bir tatil için ödeme yapmak, bunların hepsi şu şekilde gerçekleştirilebilir: gelirin bir kısmını tasarruf etmekle…

Para Tasarrufuna Nasıl Başlanabilir?

Mevcut ihtiyaçlar ve istekler karşılandıktan sonra kalan parayı yok sayarak biriktirmenizi öneriyoruz.  Tasarruf etmek için bir miktar parayı saklamalısınız. (net gelirin %10-20'si önerilir)

Kendinize öde stratejisini başarılı bir şekilde uygulamak için, bir kişinin kişisel hedefler belirlemesi gerekir. Hedeflerin belirlenmesi kişinin para harcamak yerine tasarruf etmeyi seçmesine yardımcı olur. Hedef, bir şeyin nihai sonucu olarak tanımlanır.

Bir kişi elde etmek, başarmak, yapmak, ulaşmak veya başarmak niyetindedir. Finansal hedefler, belirli hedeflerdir. Örneğin bir ev sahibi olmayı ya da araba sahibi olmayı hedefleyebilirsiniz.

Bir hedefe ulaşmak için harcamaların ayarlanması gerekebilir, finansal hedef ve önce kendinize ödeme stratejisini uygulayın.

Para biriktirmenin değerini keşfedin ve insanların para biriktirmeyi seçmelerine yardımcı olacak stratejileri öğrenin. Yatırım yapmaya küçük birikimler ile dahi başlayabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın. 

Faizsiz finansman sistemini araştırmanızı öneririz. Küçük tasarruflarınız ile ev ya da araç sahibi olabilirsiniz.