Tüm giyim ürünlerinde kumaş kalitesi oldukça önemlidir. Fakat tesettür giyimde kumaş kalitesinin önemi daha fazla özen gösterilmesi gereken bir husustur. Tesettür giyimin amacı vücudun her yerini kapatmak olduğundan, kullanılan giysilerdeki kumaşlar kişiyi rahatsız etmemesi gerekmektedir. Kullanılan tesettür giyim kıyafetleri içerisinde rahat hareket edilebilmelidir. Son yıllarda tesettür giyim üzerine birçok modacı ve marka tesettür elbise üretimi yapmaktadır. Bu durum kalitesiz kumaşlar ile tesettür kıyafetlerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Burada da kumaşın kalitesinin önemi ortaya çıkmaktadır. Ayrıca kalitesiz ürünlerle oluşturulan tesettür kıyafetleri çok çabuk deforme olurlar.

Kumaş ve Marka İlişkisi

İnsanlar marka kıyafetlerin, kaliteli kumaşlardan üretildiğini düşünürler. Bu düşünce bazen kişileri yanılgıya düşürmektedir. Tesettür giyimde önemli olan kumaşın markası değil, kumaşın kalitesidir. Tercih edilen ürünlerin pamuklu olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Birkaç kıyafetin üst üste giyilmesi gerektiğinden pamuklu kumaşlardan üretilen giysiler teri çok çabuk çeker ve rahat hissettirir. Bunun yanından bazen çok ucuza mal edilen kıyafetlerde karışım malzemelerden yapılmış olma ihtimali yüksektir. tesettür giyim ürünleri alınırken bu karışımlara dikkat edilmelidir. Ayrıca giyilecek ortamda kumaş seçeneğini de etkilemektedir. Günlük giyimde penye tarzı kumaşlar daha rahat hareket etmeyi sağlayacaktır.

Tesettür Giyimde Kumaş Seçimi

  • Tesettür giyim kumaş seçiminde giyilen kıyafetin kullanılan ortama göre seçilmesi gerekmektedir. Yaz aylarında tesettür giyimde yapılan kumaş seçimi rahat ve terletmeyen kumaşlar olması gerekmektedir.
  • tesettür giyimde dış giyim ürünlerinde tercih etmeniz gereken kumaş türü yıkanması ve ütülenmesi kolay kumaşlar olmalıdır.
  • Tesettür dış giyim ürünlerinde sentetik kumaşlar seçilebilir. Yaz aylarında şile bezi ile üretilen kumaşlardan kıyafetler seçilebilir.
  • Tesettür giyimde tüm kıyafetlerin pamuk olmasına özen gösterilmelidir. Pamuk kumaş üretilen tesettür giyim ürünleri yaz ve kış aylarında rahat hareket etme olanağı sunmaktadır. Bazen ise keten kumaş türüne sahip ürünler de tercih edilebilir.
  • Tesettür giyimin vazgeçilmez parçaları olan şal ve eşarpların da kumaş seçimi çok önemlidir. Şal ve eşarplar gün boyunca kullanılan ürünler olduğundan kişinin rahat hissetmesi gerekmektedir.