Yabancı uyrukluların konut ve diğer gayrimenkullere olan ilgisi Ankara’da yoğunlaşmaya başladı. Başkent Ankara, sahip olduğu olanaklar ve Türkiye’nin önde gelen kentlerinden biri olması sebebiyle sadece Türk vatandaşların değil yabancıların da gözdesi haline geldi. Çok sayıda olanak barındıran ve hızlı gelişmeye devam eden Ankara’da yabancı uyruklulara yönelik satışlar da giderek artıyor.

Yabancılar Ankara’da konut satın alırken bazı kriterleri göz önünde bulunduruyor. Bazı yabancı uyruklular, Türkiye’ye yerleşme veya Türk vatandaşı olma amacıyla konut satışlarına ilgi gösteriyor. Bazı yabancılar ise yerleşimden ziyade gayrimenkul yatırımları yaparak Türkiye’de iş kurma amaçlı gayrimenkul satışlarına ilgi duyuyor. Elde edilen verilere göre yabancılara yönelik konut satışları rekor seviyelere çıkmaya başladı.

Ankara’da Yabancı Uyruklulara Konut Satışı

Mülk Kaynak Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Andaç, başkent Ankara’da yabancılara yönelik konut satışlarını yakından takip ediyor. Sektörün önde gelen isimlerinden Andaç’ın yabancı uyruklular için hazırladığı konut ve diğer gayrimenkul projeleri, yatırımcılardan büyük ilgi görüyor. Özellikle başkent Ankara’da gayrimenkul yatırımı yapmanın sağladığı avantajların çok yüksek olması sebebiyle yatırımcılar bu bölgede yatırımlarını yoğunlaştırıyor.

Yabancıların satın aldığı konutlar ve diğer gayrimenkul yatırımları pek çok avantaj barındırıyor. Ayrıca Türk vatandaşlığı kanununda yapılan 2018 yılındaki yönetmelik değişikliği ile yabancılar, Türkiye’de 250 bin ABD Doları değerinde konut satın almaları durumunda Türk vatandaşı olabiliyor. Bu sebeple son yıllarda Türkiye’nin başkenti Ankara’daki yabancı konut satış sayısında da adeta patlama yaşanıyor.

Yabancı Yatırımcılara Konut Satışı Artıyor

Mülk Kaynak Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Andaç tarafından sunulan profesyonel danışmanlık desteği ile Ankara’da yabancıların konut satış işlemleri sorunsuz bir şekilde sonuçlanıyor. Son dönemde gayrimenkul sektöründe yaşanan artışta yabancıların konut satış sayılarındaki yükselme dikkatlerden kaçmıyor.

Mülk Kaynak Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Andaç, yabancıya yönelik konut satışlarında yeni dönemin başladığına dikkat çekiyor. İspanya, Portekiz ve Yunanistan gibi rakip pazarlarda gayrimenkul sektöründe daralma yaşanırken Türkiye’ye yabancıların ilgisi artıyor. Çin, Rusya, Kazakistan ve Azerbaycan gibi Türkiye coğrafyasına yakın ülkelerden yabancı konutlara artan bir talep olması dikkat çekiyor.

https://www.instagram.com/andactolga/