Sinemalarda birçok türden filmler sergileniyor. Filmler için önemli adresler haline gelen sinemalar gün geçtikçe daha fazla rekabet içinde olurlar. Bunun en büyük sebebi yabancı sinem sektörünün yabancı sinema sektörüne özenmesinden kaynaklanıyor.

Peki, film hasılatları nasıl belirleniyor? Bunun için öncelikle izlenecek filmin bir sinema şirketi ile görüşmesi gerekiyor. Daha sonra en uygun fiyatı veren sinema şirketi ile anlaşma sağlanıyor.

Bununla birlikte belirlenmesi gereken bir diğer unsur da filmin vizyonda ne kadar kalacağıdır. Film vizyon tarihi belirlendikten sonra vizyonda günlük izlenme oranlarına bakılarak yayınlanıyor. Toplam seyirci sayısı ile filmin vizyonda bekleme süresi oranlanıyor, hasılatı da elbette bu veriler ile birlikte elde ediliyor. filmwatch.net  adresinden sizler için bu filmleri derledik.

Tüm zamanların en çok hasılat yapan filmleri şunlardır:

1- Yenilmezler(Son Oyun)

O döneme kadar hiçbir film bu kadar seyredilmemişti. Tüm zamanların en çok izlenen ve hasılatı da en çok yapan filmler listesinde Yenilmezler filmi 1.sırada yer alıyor. Film yönetmenliğini Russo Biraderlerin yaptığı fantastik film 2018 yılında vizyona giriyor. Film süper kahramanlıkları konu alan bir bilim kurgu tarzıdır. O dönem 2.791 milyar dolarlık bir hasılat elde etmiştir.

2- Avatar

Bu film, 2009 yılında ABD sineması tarafından çekilmiştir. Filmin türü fantastik bilim kurgudur. James Cameron filmin hem senaryosunu yazmış hem de yönetmenliğini üstlenmiştir. Film üç boyutlu sinema tekniği ile çekilmiş 2.788 milyar dolarlık bir hasılat elde etmiş ve bütçesi 238 milyon dolar olarak belirlenmiştir.

3- Titanik

Başrollerinde Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio ile öne çıkan bu film yine Amerikan yapımıdır. Konusu dramatik ve romantik olan bu filmin yönetmenliğini James Cameron üstlenmiştir. Film, 2.187 milyar dolar hasılat yapmış ve 1997 yılında 11 farklı dalda Oskar'a layık görülmüştür.

4- Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor

Serisinin 7. filmi olarak vizyona giriyor. J.J. Abrams’ın yönettiği film 2015 yılında vizyona girmiştir. Filmin türü, bilim kurgu ve uzay operasyonu konusuyla öne çıkıyor. 2.068 milyar dolar ile vizyona girdiği tarihten itibaren 10 gün sonunda 1 milyar dolarlık hasılatı gerçekleştiriyor.

5- Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı

Film 2018 yılında vizyona girmiştir ve türü bilim kurgudur. Sonsuzluk Savaşı filmi marvel kahramanlarının bir araya geldiği güçlü karakterlerin oynadığı bir filmdir. O dönem hasılatı 2.050 milyar dolar civarındadır.

6- Yenilmezler

Marvel'in 6. sinema filmi olan bu film 2012 yılında en iyi bilim kurgu adı filmi adı altında vizyona girmiştir. Vizyonda kaldığı süreç boyunca toplam hasılatı 1.518 milyar dolardır.

7- Hızlı ve Öfkeli 7

Serinin 7. filmi Amerikan sinemasının aksiyon dalında çok fazla başarı görüyor. Dönemdeki elde ettiği başarı sonucu 1.516 milyar dolarlık hasılat elde ediyor.

8- Yenilmezler: Ultron Çağı

Marvel'in süper kahramanlarından oluşan bu film 2012 yılında çıkan ilk filmin serisi niteliğindedir. Büyük bütçe ayrılmasından dolayı dönemin en pahalı filmi olarak biliniyor.. Vizyona girmesinden kısa süre sonra topladığı hasılat 1.405 milyar dolardır.

9- Harry Potter ve Ölüm Yadigarı

Fantastik türde bir roman serisi olan bu film serinin en son filmi olan Ölüm Yadigarları filminde en çok hasılatı elde etmiştir. 2011 yılında vizyona giren filmin 1.341 milyar dolarlık bir hasılat elde ettiği açıklanmıştır.