Türkiye’de satışı yapılan akülü tekerlekli sandalyelerin tamımı yurt dışından ithal edilen ürünlerden oluşmakta. Bu ürünler ithal olduğundan dövizle ülkemize getiriliyor ve son kullanıcı açısından fiyatları da oldukça yüksek oluyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Gold Medikal Genel Müdürü Oğuz Şahin, Türkiye’nin ilk yerli akülü tekerlekli sandalye imalatı için AR-GE çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve önümüzdeki yıllar içerisinde seri üretime geçebileceklerini açıkladı. Oğuz Şahin Sözlerine şu şekilde devam etti,

“Özellikle ülkemize Çin’den getirilen akülü tekerlekli sandalye modellerinde donanım açısından ciddi sorunlar yaşanmakta. Bizler şimdiye kadar bu donanımsal sorunları üretici firmalara iletip eksiklikleri gidermelerini istedik. Ancak en yazık ki karşı tarafın olaya tamamen ticari gözle bakması nedeniyle bu taleplerimiz hiçbir zaman karşılık bulmadı. Uzun yıllardır bu bahsettiğimiz durumla karşı karşıyayız. Sektörde 20 yıllık tecrübemiz bizlere ideal bir akülü sandalyelerin hangi donanıma sahip olması gerektiği öğretti. Bizler bu tecrübe birikimiz ve mevcut ürünlerde eksiklikleri iyi bildiğimiz den kendimiz sıfırdan bir akülü tekerlekli sandalye yapabilir miyizin arayışına girdik. AR-GE departmanız 2 yıldır süren araştırma geliştirme çalışmalarının son aşamasına geldi.

Bir aksilik olmazsa önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ilk yerli akülü tekerlekli sandalyemizi üretmiş olacağız.”

MEDİKAL ÜRÜNLERDE %100 YERLİ ÜRETİM

Oğuz şahin, sadece akülü sandalye grubunda değil, tekerlekli sandalye, engelli çocuk puseti, engelli yürüteçleri gibi spesifik ürünlerde de üretim yapmayı planladıklarını açıkladı.

AMAÇ KALİTEYİ UCUZA VERMEK

Gold Medikal Genel Müdürü Oğuz Şahin sözlerine şu şekilde son verdi,

“Amacımız başta akülü sandalye grubu olmak üzeri sonrasında engellilerin ihtiyaç duydukları diğer mobilite cihazlarını da üretip dışa bağımlığı azaltıp yerli üretimin avantajı olan ucuza imalat yapıp ucuza son kullanıcıya son sunmaktır. İlk hedefimiz Türkiye pazarı. Ardından Ortadoğu ve Avrupa pazarını açılmayı düşünüyoruz.”