Son dönemlerde pek çok öğrenci yurtdışında üniversite eğitimi konusuna ilgi göstermekte olduğu konular arasında bulunuyor. Özellikle de üniversite sonrası kariyer planlarında istediği sonuçları çok daha iyi bir şekilde elde etmeyi düşünenler, alacakları yurtdışı eğitimleri ile beraber istedikleri sonuçlara ulaşmayı başarıyorlar. Daha önceki dönemlerde yurtdışında üniversite eğitimi almak günümüze oranla çok daha zordu. Dolayısıyla birçok öğrenci ne kadar istese de üniversite eğitimini yurtdışında tamamlayamıyordu. Şimdilerde ise artık Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık bünyesindeki danışmanlar ile iletişime geçen öğrenciler bu konuda oldukça başarılı adımlar atmış oluyorlar.

İngiltere’de Üniversite Eğitimi

3 yıllık bir süreyi kapsayan İngiltere’de üniversite eğitimi; mimarlık, veterinerlik, diş hekimliği ve tıp eğitimi gibi alanlarda eğitimler ise 3 yıldan daha fazla sürmektedir. Bununla beraber kimi lisans programlarında ise zorunlu bir şekilde alınması gereken bir sene süren staj yani work placement de yer almaktadır. Burada üniversite eğitimi Eylül ayındaki oryantasyon ile başlar. İngiltere’de lisans dereceleri ise; BA, BSc, BEng, BEd, LLB, BM, BArch ve MEng Degrees’dir. Burada üniversite eğitimine başlamak isteyen Türk öğrenciler için 3 farklı seçenek sunulmaktadır. Bunlardan ilki direkt olarak üniversite birinci sınıftan eğitime başlamaktadır. Bunun için gerekli özelliklerin belgeler ile sunulması gerekir. İkinci seçenek hazırlık programı olarak da isimlendirilebilen ve uluslar arası öğrenciler için hazırlanılan programdır. Var olan bu program sayesinde hem İngilizce seviyesi gelişmekte hem de okumak istenilen lisans programının dersleri alınabilmektedir. Son seçenek olan International Year One programı ile de halkla ilişkiler, pazarlama, insan kaynakları ve işletme gibi bölümlerdeki eğitimler 3 yılda tamamlanmış olur.

Polonya’da Dil Eğitimi

Eğitim kalitesinin yanı sıra yaşam masrafları ve üniversite fiyatları konusunda oldukça uygun olmasından dolayı Polonya son yıllarda Türk öğrencilerin gözdesi haline gelen bir ülke. Aynı zamanda buradaki üniversitelerin YÖK denkliği de bulunmaktadır. Burada resmi dil Lehçe olsa da ülkedeki birçok üniversitede çoğu bölümde İngilizce eğitim verilmektedir. Polonya’daki üniversitelerde lisans eğitimi genel bölümlerde 3 sene sürmektedir.

Öğrencilerin yurtdışında üniversite eğitimi için başvuru ve kabul süreçlerinde istedikleri sonuçları almak istedikleri zaman süreç ile alakalı gerekli güncel tüm bilgiler Academix üzerinden onlara sunulmaktadır.