Güzel ve sağlıklı bir cilt için en önemli nokta cilt bakımının düzenli olarak yapılmasıdır. Her cilt tipine özel bir bakım yapmak gerekir. Özellikle yağlı ve akneli cilde sahipseniz normal ciltlere oranla cilt bakımına ekstra özen göstermeniz oldukça önemlidir. Çünkü yağlı ciltlerdeki sebum (yağ) oranı fazla olduğundan akne, siyah nokta ve leke oluşumuna zemin hazırlamaktadır.

Ciltte yağ oluşumunu dengelemek, akne oluşumunun önüne geçmek için kurutucu özelliğe sahip olmayan ürünler tercih edilmelidir. Yağlı ve akneli ciltler için özel olarak geliştirilmiş ve klinik olarak etkinliği kanıtlanmış olan La Rocheposay effaclar serisini deneyebilirsiniz. Effaclar kullananlar tarafından da sıklıkla tercih edilen cilt bakım serisi arasında yer alır. O halde gelin seride yer alan ürünlere birlikte bakalım…

Effaclar Temizleyici Jel

Cilt bakımın en önemli adımı cildi temizlemektir. Makyaj öncesinde veya sonrasında cildi sabah ve akşam temizlemek gerekir. Effaclar gel, sabun içermeyen formülü ile cildi kurutmadan temizler. Cildin gün içerisinde maruz kaldığı kir, yağı derinlemesine arındırır.

Cildin yağ seviyesini dengeleyerek ciltte siyah nokta, akne gibi problemlerin oluşumunun azalmasına destek olur. Cildi nemlendirerek taze bir görünüm kazandırır.

Effaclar Tonik

Tonik cilt bakımında genelde unutulan bir ürün olsa da aslında cilt bakımının olmazsa olmazları arasındadır. Çünkü tonik, gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur. Ciltte biriken kir, yağı temizleyerek cildin pürüzsüz görünmesini sağlar. Effaclar tonik özellikle mikro soyucu özelliği sayesinde cilde daha canlı ve taze görünüm kazandırır.

Effaclar Duo Nemlendirici Krem

Nemlendirici cildin önemli son adımlarındadır. Yağlı ciltler için özel olarak hazırlanan Duo nemlendirici, cildin nem seviyesini dengeler. Cildin daha mat görünmesini sağlar. Jel yapısı ile cilt tarafından kolayca emilim sağlar. Kullananlar tarafından da en sevilen nemlendiriciler arasında yer alır.

Siz de yağlı ciltler için özel olarak hazırlanan La Roche Posay effaclar ürünlerini Dermokozmetika sitesi üzerinden inceleyebilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat, kapıda ödeme ve hediyeni sen seç özellikleriyle hemen sahip olabilirsiniz.