8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Ziraat Mühendisleri Odası Erzincan İl Temsilcisi Pınar Özlü, en büyük dileklerinin Türk kadının hakettiği noktaya gelmeleri olduğunu söyledi.

ZMO İl Temsilcisi Pınar Özlü yayınladığı mesajda, “ülkemizin kuruluşundan bugünlere kadar Türk kadını en az erkekler kadar bu ülkeye hizmet etmiştir. Kadın tarımdan eğitime, sağlıktan ekonomiye, bilişimden ev hanımlığına kadar hayatın her noktasında emek vermiştir. Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi yeryüzünde gördüğünüz herşey kadının eseridir. Beşikten mezara kadar tüm gücünü ve enerjisini ailesi, çocukları, ülkesi ve milleti adına harcayan Türk kadını baştacı edilmeyi çoktan haketmiştir. Lakin son zamanlarda ülkemizde kadına karşı uygulanan şiddet unsurları giderek artmakta ve sorumlulara verilen cezalar maalesef yetersiz kalmaktadır. Ziraat Mühendisleri Odası olarak kadına uygulanan tüm şiddet unsurlarını reddediyor ve kınıyoruz” dedi.

 ZMO İl Temsilcisi Özlü özellikle tarımsal üretime katkı veren, insanların gıda ihtiyacının karşılanması için gece gündüz demeden çalışan Anadolu kadınına saygı duyulmasının önemine değindi. Toplumun kadına meta olarak bakmaktan vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Özlü, “kadın annenizdir, kızınızdır, ablanızdır, kardeşinizdir. Kadın bu dünyada en az erkek kadar değerlidir. Sahip olduğumuz tüm değerler kadının yerinin belirlenmesi noktasında son derece açıktır. Ancak beyinlerimizde yaratılan yanlış kadın algısının, erkek egemen dünyanın oluşturduğu kadın anlayışının derhal terkedilmesi, hümanist düşüncelerin beynimizi kaplaması olmazsa olmazdır. Unutmayalım ki kadın dünyanın geleceğidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta bayan üyelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın bugününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.