2009-2014 Dönemi Erzincan Ulalar Belediyesi eski başkanı ve Harita Mühendisi Yaşar Kaya, milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisinde Erzincan ‘ da 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı olarak Genel Merkeze başvurusunu yapan Kaya, halkın iktidarında ; halkın sesi , can Erzincan’ımızda herkesin milletvekili olmak  ve TBMM’ de partimizi layıkıyla temsil için , 13. cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde Erzincan milletvekili aday adayı olarak başvuruda bulundum’ dedi.


 ÖZGEÇMİŞ
1966 Erzincan doğumlu olan  İlk, orta ve lise öğrenimimi Erzincan’da tamamlayan Yaşar KAYA , 1992 Yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesinde Harita Mühendisi olarak mezun oldu .

1992-2005 Yıları arasında Ulalar Belediyesinde, 2005-2009 yılları arasında Erzincan Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünde Harita Mühendisi olarak görev yaptıktan sonra 2008 yılında Bakanlık tarafından yapılan görevde yükselme sınavını kazanarak  Şube Müdürü olarak atanmaya hak kazandı.

Ancak Belediye Başkanı olduktan sonra atamanın yapılması nedeniyle Şube Müdürlüğünde istifa etmek zorunda kaldı.Mesleki alandaki faaliyetleri ve çalışmaları yakından takip eden  Yaşar  KAYA,  TMMOB ‘ nin  önemli bileşenlerinden biri olan HKMO’ da ( Harita  ve Kadastro Mühendisleri Odası)  genel kurul delegeliğinin yanı sıra  , 2004-2009 yılları arasında Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Erzincan İl Temsilciliği  görevlerinde bulundu.
2009 Yılında yapılan yerel seçimlerinde Ulalar beldesinde CHP' de  Belediye Başkanı seçildi.Belediyecilikteki deneyimini, imar ve şehircilik konusundaki uzmanlığını, bürokrasideki tecrübesini yaşadığı kent olan Ulalar’ da ,halkına daha etkin ve verimli hizmet sunmak için beş yıl boyunca çalışanları ve meclis üyeleri ile birlikte mesai mevhumu gözetmeksizin çalışan Yaşar KAYA; 
Öncelikle kurumsallaşmayı sağlayarak toplumsal hizmet odaklı sosyal belediyecilik anlayışını ön plana çıkarmış ve  var olan sorunlara uygun projeler hazırlayarak  ve de  kaynak yaratarak , yapılamayanları, hayal bile edilemeyenleri gerçeğe dönüştürmeyi  ,köy dokusunda olan bir Ulalar’ dan şehirleşen ve Erzincan’ ın cazibe merkezi olan  bir Ulalar’ ı yaratmayı başarmıştır.

İçişleri Bakanlığı  teftişlerinde başarılı bulunan ve belediyecilik faaliyetleri nedeniyle Erzincan Valiliği tarafından teşekkür belgesi verilen Yaşar KAYA,  görev yaptığı dönemde CHP  Erzincan  denetmeni PM Üyesi ve Milletvekilinin raporlarında başarılı belediye başkanı ve iyi bir belediyeci olarak kayıtlara geçmiştir.
Belediye Başkanlığı görevi sona erdikten sonra  2014 Yılı içinde  yeniden Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak atanmak için talepte bulunan  Yaşar  KAYA; siyasi kimliği nedeniyle Mühendis kadrosuna atanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar olma mücadelesinde Erzincan' nın sesi olmak , bürokrasi ve siyasetteki deneyimini, projeci ve teknik uzmanlığını belediye başkanlığı pratiğinde olduğu gibi tüm Erzincan' a daha etkin hizmet etmek ve TBMM' de Cumhuriyet Halk Partisini ve Erzincan' ı daha güçlü temsil etmek  üzere;  10 Şubat 2015 tarihinde  CHP' de Erzincan Milletvekili  adayı olmak için  görevinden yeniden  istifa etti.

Önseçim sürecinde  kısa bir süre içinde  adaylık çalışması yürüten Yaşar KAYA,  Erzincan' nın tüm ilçe, mahalle ve köylerini  gezerek halkı dinlemiş ve sempatisini kazanmıştır. 
Başarılı belediye başkanlığı geçmişi, örgütün çalışmalarındaki etkinliği ve katkısı , siyasi duruşu,birikimi ve  temsil kabiliyeti ile  halkın takdirini kazanmıştır. 2015 Yılı seçimlerinde aday olamamasına rağmen,  2015 Yılı Haziran ve Kasım  seçimlerinde  tüm Erzincan sathında  örgüt emekçileri  ve adaylarla birlikte seçimin başından sonuna  kadar  kendisi, eşi  ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte özel aracı ve diğer imkanları ile birlikte  sahada aktif olarak  çalışmıştır.24 Haziran 2018 Tarihinde yapılan  27. Dönem   Milletvekili Genel Seçimlerinde  Erzincan Milletvekili adayı olmak için yeniden  Erzincan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğündeki görevinden 26 Haziran 2018 tarihinden istifa etmiştir.2015 Yılı  ve 2018 yılı Genel Seçimleri ile 2019 yılı Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde  parti adaylarına aktif olarak çalışan ,  bugüne kadar, her türlü  örgütsel faaliyete  katılan,,sosyal ve toplumsal olaylarda duyarlılık gösteren, Yaşar KAYA ,Erzincan' nın tüm ilçe, mahalle ve köylerini  gezerek halkı dinlemeye, partinin politikalarını anlatmaya ve  onlara umut olmaya  devam etmektedir.5 Şubat 2020 Tarihinde yapılan CHP Erzincan İl Kongresinde İl Başkanı adayı olan Yaşar KAYA , kongrede az oy farkı ile İl Başkanı seçilememiş olmasına rağmen parti faaliyet ve projelerini halka anlatmaya devam etmektedir.Evli ve iki çocuk babası olan YAŞAR  KAYA, Erzincan’ da kendisine ait YAŞAR KAYA HARİTA MÜHENDİSLİK MÜT. VE MÜŞ. BÜROSUNDA hizmet sektöründe faaliyet yürütmektedir.