Yavru köpeklerin yetişkin köpeklerden farklı olarak özel bir ilgiye ihtiyaçları vardır. Aşılar, kilo takibi, mama seçimi ve eğitimleri konusunda önceden bilgilenmek ve sağlıklı bir şekilde gelişmelerini sağlamak gerekir. Eğer yavru köpek beslemeye karar verdiyseniz, onun için iyi bir yavru köpek maması satın almanız gerekir. Mama yanında gerekiyorsa vitamin ve mineral desteği besin takviyesi yapılmalıdır.
 Yavru köpekler 4-6 haftalık olduklarında sütten kesilirler. Eğer sahiplendiğiniz yavru köpek daha küçükse ve annesinden ayrıysa yavru süt tozu ile annesinden alması gereken mineralleri almasını sağlayabilirsiniz.
 Yavru köpek ne sıklıkta beslenmeli?
 Yavru köpekler ne kadar iyi beslenirse gelişimleri o kadar sağlıklı olur. Kas, kemik ve diş gelişimleri için özenli olunmalıdır. Sütten kesilen ve mama yemesi gereken yavru lar günde en az 3 kez yavru köpek maması ile beslenmelidir. Yavru mamaları küçük taneli, kolay sindirilebilen, kalsiyum ve fosfor bakımından zengin ürünlerdir. Yetişkin köpek mamasına geçiş için 6. ayı beklemek gerekir. 6 aydan sonra günde 2 kez mama kabından kuru köpek maması yiyebilirler. Başlangıçta kuru mamanın ıslatılarak verilmesi kabızlık yaşanmaması için önemlidir.
 Mama kabından yemeye başladığında aynı zamanda “gel” ve “git” gibi komutlarla onu bu duruma alıştırmaya başlayabilirsiniz.
 Yavru köpekler su ve süt içmeli midir?
 Anne sütü ya da anne sütü ile eş değer süt tozu ile beslenen köpeklerin su içmesine gerek yoktur. Ancak yavru mamasına geçiş yapıldığında yavru köpeklerin su ihtiyacı da olacaktır.
 Su ve süt mama ıslatmada da kullanılabilir. Yavru mamalarını su ya da süt ile ıslatarak köpeğe vermek, sindirimin daha kolay olmasını sağlar ve gaz problemlerinin yaşanmasının önüne geçilir. Ancak süt kullanımında aşırıya kaçmamalıdır. İnek sütünün birçok köpekte alerjik sorunlara, bağırsak problemlerine neden olduğu görülmüştür.
 Yavru köpekler hassastır
 Yavru köpeklerin özel bakıma ihtiyaçları vardır. Üşümemeleri ve hep tok kalmaları sağlanmalıdır. Uygun bir köpek yatağı, köpek battaniyesi ile sıcak kalmaları sağlanabilir. Yavru köpek maması, yavru süt tozu, yavru kedi tırmalama tahtası, oyuncaklar sahip olunması gereken petshop malzemelerinden sadece birkaçıdır. Yavru köpek malzemelerine pet shop İstanbul sanal satış mağazası petza.com.tr internet sitesinden satın alabilirsiniz.