Yük hücresi (loadcell) dinamometre nedir? Sorularına bu yazımızda sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalışacağız. Otomatik tartı aletleri günümüzde birçok sektörün ihtiyacı. Otomatik tartılar üretimde ve lojistikte pek çok farklı makinenin yerine geçebilir ya da bu makinelere entegre bir şekilde çalışabilir.

Otomatik tartı sistemleri ve yük hücresi ile ağırlık ölçümünü otomatik olarak yapmak mümkün. Ayrıca isteğe bağlı olarak bilgisayar ile de ayrıntılı rapor sunma imkanı vardır. Otomatik tartı sistemlerini ağırlık ölçümünün dışında önceden programlayarak farklı işlemler için de kullanabilirsiniz. Tartım sektöründe dinamometre ve yük hücresine farklı firmalar dönem dönem ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçlar weilo.com.tr aracılığıyla giderilebilir.

Yük Hücresi (Loadcell) Nedir?

Loadcell yük hücresi kelime dizesinin İngilizce adıdır. Bu anlam, yükün elektrik sinyaline dönüştürülmesi demektir. Tartı sistemlerinde sıkça kullanılır. Otomatik tartı sistemlerinin entegre edilebileceği ya da doğrudan otomatik tartım yapabileceği temel sistemlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir: 

·        Yem torbalama makineleri

·        Paketleme makineleri

·        Sıvı dolum makineleri

·        Silaj torbalama sistemleri

·        Konveyörlü bant kantarları

·        Kontrol tarım kantarları

·        Otomatik Tartı Modelleri

​​​​​​Otomatik tartı sistemlerinin farklı modelleri mevcuttur. Her model kullanılmış olduğu alan için ekstra iş kolaylığı sağlar ve zamandan tasarruf ettirir. Otomatik tartı modelleri ise şunlardır:

·        Otomatik dolum makinası

·        Dozajlama kantarı

·        Bant kantarı

·        Otomatik kontrol tartısı

Dinamometre Nedir?

Peki dinamometre nedir? Kısaca dinamometre, bir cismin kuvvetini ölçer. Farklı ihtiyaçları karşılamak adına farklı model özellikleri ile üretilmiş olan otomatik tartı sistemlerini satın alırken ürünü hangi alanda kullanacağınızı bilmeli ve buna göre alışveriş yapmalısınız. Otomatik tartı sistemleri dinamometreler ve yük hücreleri özellikle üretim ve nakliye sektöründe pek çok avantaj sağlar. Tüm bu sistemleri detaylı bir şekilde incelemek ihtiyacınıza uygun olan ürünü belirlemek ve satın almak için http://Weilo.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.