Son dönem Fransa'da yaşanan bana göre hala faili meçhul menfur saldırı ve sonrası ortaya çıkan, Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara karşı alınan aşırı aşağılayıcı tedbirler şu atasözümüzü hatırlattı ‘’bir alaca dana bir nağırı P…lar’’ Birde Tarihin, Kur an’ın ve hadislerin ne kadar doğru mesajlar verdiğini tekrar tekrar teyit etti.

Efendim neymiş, okullarda tedbir alınacak aşırı dindar olan çocuklar fişlenip polise bilgi verilecekmiş.
Efendim neymiş doktora giden hanımlar tokalaşmaz, ya da ayrı doktor ararsa polise bilgi verilecekmiş.
Efendim neymiş camiler baskı altında tutulup cemaat kontrol edilecekmiş.

Kolay gelsin; biz safiyane Müslümanlar açısından bir sıkıntı yok.

Peki aziz dostlar buralarda bizler fişleniyoruz onu anladık da, peki ülkemizde durum ne?

Orada da durum aynı sağ gelir solu, sol gelir sağı fişler (Damgalar).

İyi de gardaşım sorun nerede?

Sorun bizde eğer şuan tüm dünyada İslam’a karşı bir olumsuz hareket varsa bu İslam’ın değil Müslümanların sıkıntısı, aynen sorun bu.

Peki, ne yapmalıyız?

Birincisi, arkadaşlar Müslüman’ın aydın yüzünü göstermeliyiz,aşırı İslamcılık adına İslam’a zarar verenlere fırsat vermemeliyiz, saçma sapan kaynakları delil gösterip bizi özümüz Kur an dan uzaklaştıran kaynakları bulup ayrıştırmalıyız, kendine mehdi diyerek, yada farklı yakıştırmalar ile İslami sözde kispet ile ortaya atılanlara prim vermeden ciddi anlamda karşısında olmalıyız, hepsinden önemlisi gardaşım nerede ve ne olacağımızı iyi seçmeliyiz, Biz neredeyiz? Neyiz? Ne istiyoruz?

Bakın çok basit bir örnek, sosyal medya da daha evvel saf Müslümanlar çok fazla yoktu, adamlar at binip cirit oynuyordu, şimdi her yerdeyiz ve her saldırıya ay ni ile cevap verebiliyoruz o alanı doldurduk hamdolsun.

Sure i Maide de Mevla emretmiş Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyiniz. Emir baş tacı şartsız uymak zorundayız, tamam ama onları vurup öldürme hakkı da vermemiş, biz dost değiliz ama düşman da değiliz, sadece temkinli ve tedbirli olmalıyız, zalime fırsat ve gerekçe vermemeliyiz, savaşta silahsıza aman dileyene kılıç kalkmaz diyen bir düşünce, bomba patlatmaz girip taramaz gardaşım.

Bu ne ile olur?

Bu ilim ile, bilgi ile, saygı ile, sabır ile, münazara ile ve ekonomi ile olur, Kanuniye raksı durdurma kudreti veren güç askeri ve ekonomik alandaki dünya liderliği idi, şimdi ise ekonomimiz de güç yok, konuşarak anlaşarak kendimizi anlatarak iletişim kuracağız, gereksiz vekillerden vekaleti alıp asli ile bizler inancımızı temsil etmeliyiz, buda ancak bilgi ile olur.

Yani dostlar yeni yaren Kur an.

Yeni dostlar iğvan olmadıkça bu yaftadan kurtulamayız.

Efendim onlar etsin, onlar saldırdıkça Allah İslam’a olan muhabbeti artırır.

iyi de o Allahın işi biz ne yapıyoruz?

Ya da Allahın bu konuda bize ne ihtiyacı var?

Bu biraz vazifeden kaçma yolu değil mi?

Büyük veli ne buyurmuş Paşam hazretleri, Bidayette takva devri vardı, sonradan fetva devri açıldı, şimdi ise siyaset devridir. Şart ki, siyasetimiz İslam siyaseti olsun.
Bilgili Müslüman ekonomik anlamda da tam güçlü, ise dünya ya karşı dururuz bi iznillah.

Selam olsun ehli dine selam olsun tüm ümmete.

Saygı ile..