Bizim canımız Türkiye Bizim Can’ımız Erzincan

Son iki yıldır yaşanan Felaketlerin sebebi ihmaller mi?

06 Şubat 2023 tarihinde büyük bir sarsıntı ile uyandığımız da 11 ilin derinden etkilendiği ve çevre illerden hissedilen depremin Erzincan’da da hissedildiğini ve yankı uyandırdığını gözlemlemiştik. Bölgenin 1.derece deprem bölgesi olması ve altın madenleriyle gözler önünde olduğu İliç’ de tam 1 sene 1 hafta sonra yine gözler Erzincan’da. Ülkemizde yaşanan bunca felaketin ve can kaybının tek sebebi ihmaller mi?

Erzincan’ın deprem bölgesi olması ve bu madenin fay hattının üzerine inşaa edildiği belirtilmekte. Erzincan İliç’te rasathane verilerine göre 13.02.2024tarihinde saat 14:30 dayerin 7 km derinliğinde 2,0 şiddetinde deprem meydana geldiği görünmekte. Aynı saat aralıklarında İliç Anagold madeninde siyanür ve sülfürük asit toplama yerinin çöktüğü gözlemleniyor. Madenin fay hattı üzerinde olması ve sarsıntıda toprak kaymasına sebebiyet verdiği üzerinde durulmakta ve Araştırmalar devam etmekte.

Bölgede meydana gelen toprak kaymasını incelemek üzere 3 başmüfettiş ile 1 müfettiş görevlendirildi. Devlet’in tüm imkanlarını seferber ettiği bölgede öncelik toprak altında kalan canlarımıza ulaşmak. AFAD ekiplerine yapılan acil durum çağrısı ile bölgede güvenlik tedbirleri alınırken ortama yayılacak zehirli atıkların ve siyanürün önlenmesi için en kısa sürede hızlı bir şekilde aksiyon alındığı belirtiliyor.

Bölgeye hemen müdahale edilmesinin ardından çevre illerden gelen arama kurtarma ekipleri ve hassas burunlu köpekler ile çalışmalara tüm hızıyla devam ediliyor. Felaket yaşanan bölgedeki siyanür sebebi ile tahribat açısından Çernobil e benzetilen sahada Ekipler pasa dağının göçüğünde işçilerimizin kurtarılması için canla başla çalışmalarını sürdürmekte. Deprem zamanı bölgeye gelip enkazlardan binlerce canımızın yaşamasına vesile olan kahramanlarımız o gün: ‘Bizim canımız Türkiye demişti. Bizim canımız Türkiye Bizim canımız Erzincan sloganıyla Tüm Kamu kurum ve kuruluşları işbirliği ve dayanışma ile son canımıza ulaşana kadar çalışmalara devam edeceklerini bildiriyorlar. Felaketler karsısında tek yürek olduğumuz bu gibi durumlarda bugünde Erzincan’ımsın diyoruz. Öte yandan bölge de bir ihmal mi var yaşanan depremden dolayı bir tetikleme mi olduğu araştırılıyor.