Erzincan'da, tüm Türkiye'de olduğu gibi yeni eğitim ve öğretim dönemi başladı ve 42 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı.

2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi, sabahın erken saatlerinde çalan ilk ders zili ile başladı. Kent genelinde 3 bin 143 öğrenci ilkokula adım atarken, toplamda 42 bin öğrenci okullarına döndü. Yaklaşık 3 aylık yaz tatilinin ardından öğrenciler ve öğretmenler, yeni eğitim ve öğretim dönemine başlamanın heyecanını yaşadılar.

Erzincan merkezde bulunan Ziya Gökalp İlkokulu ve ilçelerde de düzenlenen programlarda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. Vali Hamza Aydoğdu, eğitim ve öğretimde ailenin önemine vurgu yaparak, "Eğitimle ilgili konuşurken, sadece okulu değil, aynı zamanda aileyi de göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Aile, okul, öğretmen üçgeni, doğru bir iletişim ağı oluşturulmadığında, eksiklikler ortaya çıkabilir. Aile, her şeyin başlangıcıdır. Bir çocuk veya genç, ailesinden sevgi, merhamet, şefkat ve empati gibi duyguları alamazsa, hangi okulu bitirirse bitsin, eksik bir birey olarak yetişebilir. Bu nedenle, çocuklarımızı aileden başlayarak iyi bir şekilde yetiştirmeliyiz" dedi.

Üniversitelerde Yapay Zeka ve Dijitalleşme Alanlarında 71 Yeni Program Açılacak Üniversitelerde Yapay Zeka ve Dijitalleşme Alanlarında 71 Yeni Program Açılacak

Programda öğrencilerin şiir okumaları, drama gösterileri, karate gösterisi, koro çalışmaları ve halk oyunları gösterileri yer aldı. Ardından öğrenciler, Vali Aydoğdu ve protokol üyelerinin eşliğinde ilk ders zilinin çalınmasıyla birlikte, 3 aydır kapalı olan okullarına girmenin mutluluğunu yaşadılar.