Erzincanlı 4 genç futbolcu, Türkiye u-14 bölge karma takımına katılmak için seçildi.

Erzurum TFF Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen U-14 Bölge Karma Takım seçmelerinde, Erzincan'dan 2010 doğumlu 4 lisanslı futbolcu, Türkiye U-14 Milli Takımına katılmak üzere seçildi. Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen elemeler, 200 genç futbolcu arasından yapıldı ve 22 kişilik kadroya giren Erzincanlı genç yetenekler, hem Erzincan'ı hem de bölgeyi gururla temsil etme fırsatı yakaladılar.

Türkiye'yi hem ulusal hem de uluslararası futbol sahnelerinde temsil eden Milli Futbol Takımı ve 21 yaş altı Milli takımlarına gelecekte A milli takımda oynayabilecek yetenekli genç oyuncuların keşfedilmesine yönelik düzenlenen seçmeler sonucunda kadroya seçilen oyuncular, gençlik turnuvalarına katılma hakkı elde ettiler.

Erzurum'da gerçekleşen U-14 Bölge Karma Seçmelerinde, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Kars, Iğdır ve Erzurumlu genç futbolcular arasında, Erzincan'dan gelen 4 futbolcu büyük bir başarıya imza atarak seçmeleri başarıyla tamamladılar.

Erzincan Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Emin Turan, bu gelişmeyle ilgili yaptığı açıklamada, "2010 doğumlu futbolcular için U-14 Milli Takımı oluşturma amacıyla bölgeler arası karma takımlar kuruldu. Biz Erzincan olarak 2010 doğumlu gençlerimizden 22 kişilik bir karma takım oluşturduk. Erzurum Bölge Müdürlüğü'nün organizasyonunda Eylül ayında düzenlenen karma takım yarışmalarına katıldık ve başarılı bir performans sergiledik. İlk etapta 4 sporcumuz elemelere katılmıştı ve 30 kişilik kadroya seçildiler. Daha sonra 22 kişilik bölge karma takımının seçiminde 4 genç yetenek tekrar seçildi. Toplamda 200'e yakın aday arasından seçilen 22 kişilik kadroya Erzincan'dan 4 genç futbolcu seçildi. Bu yetenekler için Türkiye genelinde bir havuz oluşturuldu ve tüm profesyonel takımlar bu genç yetenekleri yakından takip edecekler. Erzincan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak, gençlerimizi yetiştirmek ve sayılarını artırmak adına mücadelemize devam edeceğiz. Bu çocuklara hem eğitim hem de spor hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Gümüşhane - Erzincan Karayolu'nda Korkunç Kaza Gümüşhane - Erzincan Karayolu'nda Korkunç Kaza

Seçilen isimler şöyle

Osman Meral - Kavakyoluspor
Mehmet Akif Başakın - Erzincan Vefaspor
Yağız Esat Sabur - Anagold 24 Erzincanspor
Emirhan Çelik - Erzincan Kartalları Spor Kulübü
Ayrıca, 27 Kasım - 11 Aralık 2023 tarihleri arasında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenecek bir yerde bölge karma takımları turnuvasının gerçekleştirileceği belirtiliyor.