Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türk İnternet Medya Birliği Kars Temsilcisi Ercüment Taşdelen, Karaciğer yetmezliği nedeniyle vefat etti. Taşdelen, uzun yıllar süren gazetecilik kariyerine Kars merkezinde doğduğu 1981 yılında başladı. İlköğretimini Gazi İlkokulu, orta öğrenimini Atatürk Ortaokulu ve lise eğitimini GAMP Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi'nde tamamladı.

Gazetecilik mesleğine 1990'lı yıllarda Kars basınının çeşitli kademelerinde çalışarak adım atan Ercüment Taşdelen, 1998 yılında Önder gazetesinde muhabirlik ve sorumlu yazı işleri müdürlüğü yaparak gazetecilik kariyerine devam etti. Daha sonra İhlas Haber Ajansı muhabirliği yaparken, 2000 yılından 2016 yılına kadar 16 yıl boyunca Anadolu Ajansı'nın Kars muhabirliğini üstlendi.

Taşdelen, gazetecilik meslek kuruluşlarının düzenlediği medya-eğitim seminerlerine katılarak başarıyla tamamladı ve bir dizi sertifika, plaket ve başarı belgesi kazandı. 2011-2013 yılları arasında Kars'ta şubesi kurulan Anadolu Basın Birliği'nin ikinci başkanlığını yaparken, 2013 yılında Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu'nda yönetim kurulunda yer alarak ikinci başkanlık görevini üstlendi. Aynı yıl, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nun kurucu üyeleri arasında yer aldı.

2016 yılında Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ercüment Taşdelen, 2022 yılına kadar bu görevi sürdürdü. Ayrıca, 25 Aralık 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile kurulan Küresel Gazeteciler Konseyi Kars İl Temsilciliği'ne atanarak iki yıl boyunca görev aldı. 2022 yılında kurulan Kars Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucu başkanı ve Olağan Genel Kurul'da başkan olarak seçilen Ercüment Taşdelen, halen Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Kars İl Başkanlığı görevlerini üstlenmiş ve Kars Hakimiyet gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürlüğünü sürdürmektedir.

Nevşehir’e şehit ateşi düştü Nevşehir’e şehit ateşi düştü

Nehaber24.com ekibi olarak, kaybettiğimiz değerli meslektaşımız Ercüment Taşdelen'in ardından derin bir üzüntü içindeyiz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine ise sabır ve başsağlığı dileriz. Ercüment Taşdelen'in gazetecilik alanındaki uzun ve özverili hizmetleri her zaman hatırlanacak ve takdirle anılacaktır. Gösterdiği emeklerle Türk İnternet medya sahnesine katkıda bulunan Taşdelen'i unutmayacağız..