Erzincan’da narkotik polislerinden uyuşturucu tacirlerine büyük darbe: 42 gözaltı Erzincan’da narkotik polislerinden uyuşturucu tacirlerine büyük darbe: 42 gözaltı

İYİ Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Veda Bingöl, 25 Kasım'ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olması dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Bingöl, bu özel günde yaptığı açıklamada, kadına karşı şiddetin artış gösterdiği ve umutsuzluğa sürüklediği bir yıl geçirdiklerini belirtti.

Bingöl, "Ne yazık ki, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu yıl da kadına yönelik şiddetin arttığı, içimizi acıttığı ve umutsuzluğa sevk ettiği bir yıl oldu. Kadınlar evde, sokakta, okulda, iş yerinde ve toplu taşıma araçlarında şiddet, taciz ve hatta cinayetle karşı karşıya kalıyorlar." ifadeleriyle konuşmasına başladı.

Kadının sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal, sosyal, cinsel, ekonomik ve dijital şiddete maruz kaldığını belirten Bingöl, bu durumun acı çekmelerine, özgüven kaybına ve onurlarının zedelenmesine neden olduğunu dile getirdi.

Türk kadınının tarih boyunca erkeklerle birlikte mücadele ettiğini ve Türk devletlerinin varlığını sürdürmesinde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Bingöl, günümüzde Türkiye'de kadına yönelik şiddetin artmasının endişe verici olduğunu ifade etti. Türk kültüründen uzaklaşıldıkça kadına karşı şiddetin arttığını belirten Bingöl, bu durumun Türk toplumunun kimliğinden uzaklaşmasına neden olduğunu söyledi.

İYİ Parti olarak "Kadını yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl, ezilmiş, hırpalanmış, yoksullaştırılmış, ötekileştirilmiş hiçbir kadının kalmayacağı bir Türkiye için mücadele ettiklerini söyledi. Kadın ve erkeğin eşit olduğu, sağlıklı nesillerin yetiştiği bir Türkiye için çaba gösterdiklerini dile getiren Bingöl, Türk kadınını daha iyi bir konuma getireceklerine söz verdiklerini ifade etti.