Erzincan Kemah Gediktepe köyü doğumlu ve uzun yıllardır siyasetin içinde olan Hüsamettin Şanal, Kemah Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu gerçekleştirdi. Şanal, evli ve üç çocuk babası olup, eğitim hayatını İstanbul'da tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu.

Çalışma hayatına 1985 yılında PTT'de başlayan Şanal, Telekom'un ayrılmasının ardından Türk Telekom'da uzman olarak uzun süre görev aldı. Siyasi kariyerine Şişli İzzet Paşa Mahallesi'nde mahalle temsilciliğiyle başlayan Şanal, çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev aldı ve birçok derneğin üyesi ve kurucusu oldu.

Özellikle memur sendikal hareketinin oluşumu sürecinde etkin rol alan Şanal, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcılığı ve Birlik Haber-Sen Genel Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlendi. Ayrıca Türk dünyası kurultayında çalışma hayatı ve sendikal yapılanma konusunda makaleler yazdı.

Siyasi yaşamının yanı sıra belediye başkanlığı deneyimi de bulunan Şanal, 2009-2014 yılları arasında Erzincan-Kemah Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Daha sonra Zeytinburnu ve Ümraniye belediyelerine danışmanlık yaparak çeşitli projelerin hayata geçirilmesine katkı sağladı.

Erzincan’da feci kaza: 5 yaralı Erzincan’da feci kaza: 5 yaralı

Geçmişte AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adaylığı da bulunan Şanal, özel bir sektörde Genel Koordinatör olarak çalıştıktan sonra Başbakan Danışmanı ve Başmüşaviri olarak atanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Müşavirlik görevine getirildi ve hala bu görevi sürdürmektedir.

Şanal, Kemah halkının yoğun talepleri üzerine adaylık sürecini başlattı ve "Geçmişte şehrimizin altyapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladık, şimdi tarih, kültür, tarım ve turizm gibi alanlarda ciddi adımlar atmak için şehrimize hizmet etmekten onur duyarız. Halkımızın çağrısını duyduk, onların taleplerini göz önünde bulundurarak yola devam etmek istiyoruz" şeklinde adaylığını açıkladı.