Kemaliye Heyeti, Kültür ve Turizm Bakanı ve Bakan Yardımcısını Ziyaret Etti

Kemaliye heyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY ve Bakan Yardımcısı Batuhan MUMCU'yu makamında ziyaret etti. Heyet, Kemaliye ilçesindeki kültürel ve turistik alanların geliştirilmesi amacıyla çeşitli konularda taleplerini iletti.

Heyet, eski bakanlardan Ali COŞKUN, Hasan Basri AKTAN, TMO Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL, KEMAV eski Başkanı İsmail YÜCEL ile Kemaliye Kültür ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ahmet Rıfat YETKİN'den oluşuyordu. Gerçekleşen ziyarette, Kemaliye Karanlık Kanyonu üzerine planlanan "Sırat on Fırat" Asma Yaya Köprüsü projesinin kamu yatırım programına alınması, tescilli kültür varlıkları için proje ve onarım yardımlarının artırılması, Kemaliye ve Yukarı Fırat Havzası'nın Kültür Yolu Programı'na dahil edilmesi gibi konularda taleplerde bulunuldu.

Özellikle "Sırat on Fırat" Asma Yaya Köprüsü projesinin turizme sağlayacağı katkı ve projenin önemi vurgulandı. Heyet, Bakan ERSOY'un onay vererek köprü projesini Kamu Yatırım Programı'na almasının ardından, ilgili işlemlerin hemen başlatılması yönünde talimat verdiğini belirtti.

Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet KARAMAN, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Kemaliye'mizin her işinde, her zaman emek ve desteklerini esirgemeyen değerli büyüklerimize ve hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Heyetin ziyaretinde ana projemize onay veren Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY ve içtenlikle destek olan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Batuhan MUMCU Bey'e kalbi şükranlarımızı sunarız. İnşallah bu proje tamamlandığında yöremize ve ülkemize büyük katkı sağlayacağı inancındayız" ifadelerini kullandı.