Nevşehir’e şehit ateşi düştü Nevşehir’e şehit ateşi düştü

Prof. Dr. Mustafa Karataş, Kanal 7'de Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programlarında izleyicilerin sorularını yanıtlıyor. Ancak son yayında, izleyicinin doktorlar hakkında sorduğu bir soru ve Karataş'ın verdiği cevaplar sosyal medyada tartışma yarattı.

Bir izleyici, adını vermek istemeyerek ve hamile olduğunu belirterek doktorların, bebeğinin kalbinde delik olduğunu ve Down sendromlu olduğunu söylediklerini aktardı. Ardından, çocuğuna hangi duaları okuyabileceğini sordu ve eklediği 'Verdiğim sadakalar onun kaderini değiştirir mi?' sorusuyla dikkat çekti.

Mustafa Karataş'ın verdiği cevaplar ise tepki topladı. İlk olarak, "Annenin can tehlikesi yoksa, her engelli çocuğun yaşam hakkı vardır." diyerek açıklama yaptı. Ancak izleyicinin "Söylediler aldırın diye biz kabul etmedik." ifadesi üzerine Karataş'ın "Onlar para için neler söylerler, para için keserler, para için adam bile öldürüyorlar. Hepsi öyle değil ama..." şeklindeki sözleri, sosyal medyada çirkin bulundu ve tepkiyle karşılandı.

Özellikle doktorların para için çeşitli yollarla etik dışı davranışlarda bulunduğunu ima eden bu sözler, sosyal medyada geniş yankı buldu. Karataş'ın ifadeleri, sağlık çalışanları ve izleyiciler arasında tartışmalara neden oldu ve programın içeriği hakkında eleştirilere yol açtı.