7 bölgede gerçekleştirilen ve Sivil Toplum Örgütü yöneticileri ile medya temsilcilerini buluşturan ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’ programının finali başkent Ankara’da gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Türk İnternet Medya Birliği  (TİMBİR) ve  Karadeniz Haber Ajansı Derneği iş birliğinde; Ankara Kent Konseyi Başkent Ankara Meclisi ve Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Ankara Şube Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen “Sivil Toplum Medya Buluşmaları” programı, Trabzon, Aydın, Balıkesir, Erzincan, Gaziantep ve Osmaniye’nin ardından Ankara’da düzenlendi.

Ankara Kent Konseyi Salonu'nda düzenlenen programda, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, Türkiye Kent Konseyleri ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz gibi önemli isimler katıldı.

Programın açılışında konuşan Karadeniz Haber Ajansı Derneği Başkanı Hasan Yavuz Bakır, sivil toplumla medya ilişkilerinin önemine vurgu yaparak, sivil toplum kuruluşları çalışanlarının sadece boş vakitlerini geçiren kişiler olarak algılanmasının değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Programda ayrıca Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Azerbaycan Basın Konseyi Üyesi Agil Alseger, ve birçok önemli isim sivil toplumun medyada daha görünür olması için yapılan çabaları ve iş birliklerini değerlendirdi.

Programın oturumları arasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Zeybek'in sivil toplum örgütlerinin dijital kapasitelerinin geliştirilmesi konusunda yaptığı sunum, birlik haber ajansı genel müdürü Muhammet Kaçar'ın sivil toplum kuruluşlarının basın medya iletişimi hakkında paylaştığı pratik bilgiler ve Türkiye Kent Konseyler Birliği Hukuk Danışmanı Avukat Cüneyd Altıparmak'ın kişisel verilerin korunması ve telif konularına ilişkin bilgilendirmeler de yer aldı.

Programın sonunda, Trabzon, Aydın, Balıkesir, Erzincan, Osmaniye ve Gaziantep ile Ankara'da projeye destek veren TİMBİR Bölge Temsilcilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

93365F08 1362 4Aa6 89E9 B7E3B88F715B