Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzincan İl ve İlçe Teşkilatındaki bazı üyeler Mevcut Belediye Meclis üyeleri Eski İl Başkanları Eski Belediye Meclis Üyeleri Eski İl Genel Meclis Üyeleri birlikte olağanüstü kurultay talep ettiklerini düzenledikleri basın açıklamasıyla duyurdu. Gеrçеklеştirilеn bаsın аçıklаmаsınа pаrti yönеticilеri vе çоk sаyıdа üyе kаtıldı.

Olağanüstü Kurultaya Davet Platformu grubu аdınа konuşma yapan Erzincan eski Belediye Başkanı ve eski MHP Erzincan İl Başkanı Erkan Karaman konuşmasında; “Malumunuz, 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçim süreçlerinden sonra, Türk Milletinin yegâne teminatı olan Milliyetçi Hareket Partisi'nde bir olağanüstü kongre süreci başlamıştır.
1997 yılından bu yana, partimizin genel başkanlığını yürüten, Türk milletinin umudu olmasına rağmen, bu umutları bir türlü yeşertemeyen bu yönetimin, Milliyetçi Hareket Partisi'ni yönetemediği aşikârdır.

Türk Milletinin, Milliyetçi Hareket Partisi'ne en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde, uygulanan yanlış Genel Merkez politikaları neticesinde 1 Kasım da alınan başarısız sonuçlar, Olağanüstü kongre isteğini meydana getirmiştir.
Camiamızın isteği doğrultusunda, harekete geçen 3 ülküdaşımız bir araya gelerek, 1200 üst kurul delegesinin 548 'inden noter onaylı olmak üzere, olağanüstü kongre yapılması için dilekçe almışlardır. Buna karşın, Genel Merkez, partimizin en üst kademelerinde, yıllardır milletvekili ya da yönetici olarak görev yapan ülküdaşlarımız hakkında, olumsuz söylemlerde bulunmuştur. Yapılan olumsuz söylemler neticesinde bu çalışmalar hız kazanmıştır.
Genel Merkez yapılan bu çalışmaların beyhude olduğunu söylemiş, mevcut yönetimin seçilmesinde oy kullanan 548 üst kurul delegesini hiçe saymıştır. Destek olan teşkilatlar kapatılmış, baskılar ve tehditler başlatılmıştır. Bu imzaları kabullenmeyip, camianın bu talebini reddedip, olağanüstü kongreye gitmek yerine mahkeme yolunu göstermiştir. Ülküdaşlık hukukunu ayrıştırarak, bu hareketin mensuplarını taraf olmaya zorlamıştır. Mahkemeye gidildiğinde de hainlik damgası vurulmaya başlanmıştır.
Şu anda mahkeme süreci devam etmekte olup 8 Nisanda nihai karar verilecektir.
13 senedir iktidarda olan AKP nin tek alternatifinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğu aşikardır. Ama gel gör ki Milliyetçi Hareket Partisi bir türlü alternatif parti olmayı düşünmeyip, az olsun benim olsun mantığı ile devamlı küçülmeye, ivme kaybetmeye devam etmiştir.
Bizler Burada toplanarak, artık bu başarısızlığa son vermek, ve partimizi iktidara namzet olacak bir parti haline getirmek için, bu olağanüstü kongrenin yapılmasını istiyoruz.
Bizler kimseyi yermek veya övmek için bir araya gelmedik. Bizler 14 senedir boynu bükük, omuzları düşük, iktidar olmak isteyen ülkücülerin seslerine kulak vermek ve ülkücülerin geleceğe ümitle bakmalarını sağlamak için, değişim yapılması gerektiğine inandığımız için burdayız.
Bizler birilerinin dediği gibi hainlik içinde değiliz. Bu parti tüm ülkücülerin canı ciğeridir. 3 hilal neredeyse bizler oradayız.Ülkücülük kişilerin adamı olmak değil, Davanın adamı olmaktır bilinciyle yetişen bizler ,Yarın kim genel başkan olursa, ki genel başkan diyoruz lider demiyoruz, bu partinin tek lideri vardır o da hakkın rahmetine kavuşan Başbuğumuz Alparslan Türkeş tir. Ondan sonra gelenler ve gelecek olanlar partimizin genel başkanıdır. Yapılacak olan kongrede kim genel başkan olursa o hepimizin ve tüm ülkücülerin genel başkanıdır.
Erzincan'ımıza gelince; çoğunluğun gönlü değişimden yana olmasına rağmen, her nedense sessiz kalmak tercih edilmişdir. Hepimiz şunu görüyoruz ve birebir yaşıyoruz. Erzincan da da, Türkiye de olduğu gibi ülkücü camianın büyük bir bölümü değişimden yana tavır koymaktadır. Bizlerin isteği, sürecine girdiğimiz bu olağanüstü kongrenin yapılması ve 1200 üst kurul delegesinin oyları ile ülkücü iradenin tecelli etmesidir.
Milliyetçi Hareket Partisi bir olağanüstü kongre sürecine girmişken ve her ilde değişim sesleri yükselirken, bizlerde bu sese Erzincan’dan destek vermek için bir araya gelerek, Milliyetçi Hareket Partisi nde mutlaka bir değişim olmasını istemekteyiz. Değişimden yana olup ta buraya gelemeyen birçok ülküdaşımızın var olduğunu bilmekteyiz. Bizler onlarında sesi olduğumuza inanmaktayız.


Şunu herkes iyi bilmelidir ki, teşkilatları kapatabilirsiniz, görevden alabilirsiniz, tehdit ve baskı yapabilirsiniz, hatta ülkücüleri hain dahi ilan edebilirsiniz. Ama ülkücülüğümüzü elimizden alamazsınız. Çünkü onu siz vermediniz.
Bu sürecin camiamıza ve ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyor ve hepinizi Allah’a Emanet ediyorum” dedi