Tatile çıkmadan önce otel araştırması yaptıysanız muhafazakar otel ya da tesettür otel kavramlarıyla mutlaka karşılaşmışsınızdır. Bu noktada tesettür otellerin diğer otellerden ne gibi farklarının olduğu merak ediliyor. Tesettür oteller, İslami kaidelere uygun bir hayat sürenlerin tercih ettiği konaklama adresleridir.

Bu otellerin en büyük farkı mahremiyet konusuna çok fazla önem veriliyor olmasıdır. Bu nedenle otellerde kadınlar ve erkekler için ayrı havuz ya da plaj ve güneşlenme alanları sunulur. Karışık kullanım için hazırlanmış olan havuz ya da plaj gibi imkanlar da bulunuyor. Ancak bu bölümlere kadınlar sadece tesettür mayo ile girebiliyor. Sadece kadınlara özel olan alanlarda ise hizmet veren personelin de kadın olmasına dikkat ediliyor.

Tesettür otellerin diğer otellerden bir farkı da sadece helal gıdalara yer veriliyor olmasıdır. Helal yiyecekler ile hazırlanan yemekler servis edildiğinden konukların bu konuda bir endişe yaşamasına gerek kalmıyor. Otellerde sunulan kahvaltılıklardan öğle ve akşam yemeklerine, atıştırmalıklara kadar tüm yemeklerin yalnızca helal yiyecekler ile hazırlandığını söyleyebiliriz.

Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu

Bir de alkol kullanımı konusuna değinmek gerekiyor. Muhafazakar ya da İslami olarak adlandırılan otellerde alkolsüzlük kuralının uygulandığını bilmeyenler için aktaralım. Tesisin hiçbir alanında alkol servisi yapılmıyor. Otel odalarında da alkol bulundurulmuyor ve misafirlerin alkol kullanımına izin verilmiyor. Bunun nedeni de İslama göre alkolün haram olmasıdır.

Muhafazakar yaşam şekline sahip olanlar, yaz tatillerinde de ibadetlerini aksatmadan yerine getirmek isterler. Oteller bu konuda ibadet alanları da sunuyor ve bu ibadethaneler düzenli olarak temizleniyor. Bu sayede konuklar kendi odalarında ya da sunulan bu alanlarda ibadetlerini aksatmadan yerine getirebiliyorlar.

Muhafazakar yaşam tarzına sahip olanlar için tesettür otellerin daha ideal bir konaklama adresi olduğunu söyleyebiliriz. Peki, bu otelleri bulmak için ne yapmalı? İnternette uzun süren araştırmalar yapmak yerine HalalBooking.com adresine tıklayabilirsiniz. Bu site üzerinden pek çok farklı bölgede hizmet veren tesettür otellere tek tıkla ulaşmanız mümkün oluyor. Ayrıca yerinizi ayırtmak için de site üzerinden rezervasyon işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.