Şoförlere trafik eğitimi verildi Şoförlere trafik eğitimi verildi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Aslan, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şubesinin haftalık kültürel programının konuğu oldu.

Programda konuşan Aslan, gençlerin rol modeli olan anne babaların gençleri dinlemesi ve onların düşüncelerini dikkate almaları gerektiğini söyledi.

Ahmet Aslan, gençlerin din ve dindarlık anlayışları başlıklı konuşmasında, “Yetişkinler, gençler hakkında genelde iki farklı tutumdan birini benimseler. Antik dönemlerde de rastlanan ilk tutuma göre gençler yanlış yoldadır ve kıyamet yakındır. Bunlara göre her şey geçmişte daha güzeldir, günümüzde ise kötüye gitmektedir. Diğer yaygın tutum ise güneşin altında yeni bir şey olmadığını, gençlerle ilgili endişelerin yersizliğini savunur. Bunlar yetişkinlerin kendi gençlik dönemlerini hatırlayarak gençlerin halinden anlaması gerektiğinde ısrarcıdır. Basit ve verimsiz olan bu bakış açıları, gençlerin sorunlarından çok kendi siyasi ve ahlaki pozisyonlarına odaklanmış görünmektedir. Zira ne henüz kıyamet kopmaktadır ne de gençlerle ilgili endişeler yersizdir.

Son dönemlerde Batı’da dindarlık üzerine yapılan araştırmalar dine olan ilginin giderek azaldığını göstermektedir. Aynı hız ve yoğunlukta olmasa bile dünyanın diğer bölgelerinde de benzer eğilime yönelik bulgular görmek zor değildir. Dinin toplumsal hayatın çeşitli alanlarındaki etkisinin her geçen gün azalması uzun yüzyıllara yayılmış bir fenomen olarak incelenmiştir. Ancak günümüzde yaşanan değişimler, eskiden olduğu gibi yüzyıllarla değil neredeyse günlerle ölçülebilmektedir. Değişimin baş döndürücü hızı coğrafi sınırları aşan bir şekilde tüm toplumlarda dünya görüşlerinin ve değer yargılarının değişimine sebep olmaktadır. Bu ortamda gençler, bir taraftan bulundukları gelişim döneminin sorunlarını aşmaya çalışırken diğer taraftan dengesini arayan toplumsal sistemin sorunları ile yüzleşmektedirler.” dedi.

Ahmet Aslan programının son bölümünde ise, “Toplumun kesimlerine genel bir bakışla incelediğimizde bir bütünlük görürüz. Gençleri eleştirmek yerine bu bütünün birer parçası olduğumuzu hatırlayarak eleştirmekten kaçınmalıyız. Bizler gençlerle aynı geminin içerisindeyiz. Onların da seslerine kulak vermeliyiz. Herkes kendi görevini en iyi şekilde yapmalıdır. Camide hoca, evde anne, baba, okulda öğretmen ya da diyanet gibi toplumun gelişimine katkı sağlayabilecek herkes görevini hakkıyla yapmalıdır. O zaman gençler belli bir konuma gelebilir. Aksi takdirde belli kesimler arasındaki uçurum büyüyebilir ve toplumdan kopuş daha da hızlanabilir. Bunun için yapılması gereken şey gençlerin dinlenmesidir.” diye konuştu.

TYB Erzincan Şubesi Kültürevi’ndeki program sonrasında TYB Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, Aslan’a teşekkür belgesi ve bir tablo hediye etti.