Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na yeni bir atama gerçekleştirildi ve bu önemli göreve Ali Rıza Özdemir getirildi. Atama, Resmi Gazete'de yayınlanarak duyuruldu.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Alevi Bektaşi vatandaşların dini ve kültürel vecibelerini yerine getirme ve ibadetlerini kolaylaştırma amacıyla Kültür Bakanlığı'na bağlı olarak kurulmuştur. Ali Arif Özzeybek'in başkanlığını yürüttüğü kurumda yapılan bu yeni görevlendirme ile Ali Rıza Özdemir, başkanlık görevini üstlenmiştir.

Ali Rıza Özdemir, Atatürkçü kimliği, milli çizgisi ve Alevilik konusundaki net duruşuyla tanınmaktadır. Ayrıca, batı merkezli Aleviliği İslam'ın dışında ayrı bir din olarak gösteren projelere karşı da açık bir tutum sergilemektedir. Özdemir, Hz. Ali'yi reddeden İslam dışı Alevilik akımlarına karşı çıkarak, bu akımları Türklük ve İslam düşmanlığı içeren operasyonel bir yaklaşım olarak değerlendirmiştir.

Meteorolojiden Erzincan ve Bayburt için kuvvetli yağış uyarısı Meteorolojiden Erzincan ve Bayburt için kuvvetli yağış uyarısı

Ali Rıza Özdemir, 1977 yılında Erzincan'da doğmuş ve Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünden mezun olmuştur. Ayrıca Erzincan Üniversitesi'nde "Dersim'de Eğitim (1848-1908)" başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamlamıştır. Alevilik ve Bektaşilik konuları üzerine çok sayıda bilimsel çalışma yapmış, yayımlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır. Ayrıca, radyo ve televizyon programlarında Alevilik konusundaki bilgilerini paylaşmış ve birçok sivil toplum örgütüne fahri danışmanlık yapmıştır. Uluslararası akademik bir yayın olan Ahmet Yesevi Dergisi'nin sahibi olan Ali Rıza Özdemir, Alevilik ve Bektaşilik üzerine önemli çalışmalara imza atmıştır.