Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Asrın Felaketinin yıl dönümünde İl Koordinasyon Kurulu Üyeleri İle birlikte Afet Merkezinde bir araya geldi.

Burada açıklamalarda bulunan Vali Eldivan, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek, "Ülkemiz bir yıl önce bugün bu saatlerde Kahramanmaraş merkezli, 11 ilimizi etkileyen iki büyük deprem yaşadı. Yüreğimizi yakan bu büyük afet sonucunda hayatını kaybeden tüm kardeşlerime Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.

Milletçe yaşadığımız en acı günlerden biri olarak tarihe geçen felaketin ilk anından itibaren ülke olarak depremde zarar gören insanlarımız için seferber olduk. Türkiye Cumhuriyeti devleti ilk andan itibaren tüm kurum ve imkanlarıyla afet bölgelerinde seferber olurken, toplum olarak da maddi ve manevi desteklerle depremzede kardeşlerimizin yaralarını sardık, yanında olduk.

Kemaliye’de 1 ev yandı Kemaliye’de 1 ev yandı

Geçtiğimiz yıl tam bugün bu saatlerde ülkemiz geçtiğimiz yılların en büyük afetini yaşadık, bu yerel bir afet, deprem değildi 11 ili kapsayan, etkileyen bir depremdi. Deprem felaketinden dolayı can kaybı çok fazla oldu. Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza tekraren acil şifalar temenni ediyorum. Rabbim bir daha böylesi acılar, afetler yaşatmasın" dedi.

"Rabbim bize bir daha böyle acılar yaşatmasın" diyerek konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelere de başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından AFAD Başkanlığı tarafından hazırlanan 6 Şubat isimli kısa film izlendi. Film sonrası depremde yürütülen çalışmalar hakkında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adil Arslan tarafından bilgiler verildi. İl protokolünün katılımıyla gerçekleşen anma programı, dualar edilerek son buldu.