Avşa Adası, Balıkesir ili Marmara ilçesine bağlı olup, Marmara bölgesinde konumlanmıştır. İlçe merkezine 11 km uzaklıkta ve il merkezine ise 155 km mesafededir. Avşa Adası'nın eski adı "Türkeli" adası olarak da bilinmektedir.

Avşa, kendine özgü doğal güzellikleri ve atmosferiyle dikkat çeken bir adadır.  Yaz aylarında yerli turist ağırlı misafir  ağırlamaktadır. Temiz havası ve güzel sahiliyle bilinir ve özellikle İstanbul'dan gelen yerli turistlerin ilgisini çeker.

Avşa Adası'na ulaşım ise çeşitli yöntemlerle sağlanır. Bursa, Eskişehir, Ankara ve İzmir gibi yakın illerden gelmek isteyenler için Erdek iskelesinden Gestaş, Adalar 1 veya Marmara Roro arabalı gemileri tercih edilebilir. Erdek'ten Avşa Adası'na olan yolculuk yaklaşık 2 saat sürmektedir. Tekirdağ'dan ulaşım 4 saat, İstanbul'dan ulaşım ise hızlı deniz otobüsleri ile 3,5 saat kadar sürmektedir.

İstanbul'dan en hızlı ulaşım için Yenikapı, Bostancı ve Avcılar'dan kalkan İDO iskelelerinden 3 saatlik yolcu gemileri kullanılabilir. İDO feribotları özellikle Avcılar'dan özel seferler düzenlemektedir. Tekirdağ'dan ise Akport Gümrük Limanı'ndan Avşa'ya arabalı feribotlarla ulaşılabilir.

Avşa Adası'nda gezilecek yerler arasında merkez sahili, Hagios Georgios Manastırı, Çınar Koyu, Altınkum Koyu, Yiğitler Köyü ve Şarap Fabrikaları bulunmaktadır.

En uygun zamanı seçmek isteyenler için, Avşa Adası'nın güney kısmı sıcak bir iklimle ve sakin bir denizle karakterizedir. En ideal zamanlar genellikle ılık bahar ayları ve sıcak yaz aylarıdır.

Ordu Merkez'de Gezilecek Muhteşem Yerler Ordu Merkez'de Gezilecek Muhteşem Yerler