Şoförlere trafik eğitimi verildi Şoförlere trafik eğitimi verildi

Aydıntepe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçedeki yetiştiricilere ’Sürü Yönetimi Eğitimi’ verildi. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için ’Sürü Yönetimi Eğitimi’ kursuna katılan 26 kursiyer eğitimlerini tamamlayarak, sınava girdiler.

Eğitimde, koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma gibi teorik bilgilerin yanı sıra, pratik bilgiler de aktarıldı.

Ayrıca, tüm bu eğitimler sonucunda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecek sertifikaları almaya hak kazanan yetiştiricilerden, bildirideki hükümlere uygun olanlar, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) tarafından verilecek ’Sürü Yöneticisi

İstihdam Desteği’ almaya da hak kazandılar. Bununla birlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezinin paydaş oldukları eğitimler, devam edecek. Aydıntepe İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Köksal ve Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bilgin, eğitime başvuran üreticilere başarılar diledi.