Cumhur İttifakının Erzincan Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun, seçim çalışmalarına devam ediyor. Başkan Aksun Cumhuriyet Mahallesinde düzenlenen Mahalle toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.

Cumhur İttifakı tarafından düzenlenen programa Belediye Başkanı Bekir Aksun, AK Parti İl Başkanı Çetin Özyurt, MHP İl Başkanı Bilgehan Çağrı Özarslan, AK Parti ve MHP Parti yöneticileri, Meclis üyesi adayları ile mahalle sakinleri katıldı.

MHP İl Başkanı Bilgehan Çağrı Özarslan ve AK Parti İl Başkanı Çetin Özyurt’un konuşmaların ardından, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun yaptığı konuşmasında şunları ifade etti;

ERZİNCAN'DA CEMEVLERİNE, CAMİLERE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK.

Erzincan canların bir araya geldiği, hemhal olduğu, birbiriyle selam alıp selam verdiği bir şehrin adı, kısacası Kardeşliğin Şehri. Can Erzincan Cumhuriyet Mahallesi'nde de kenetlenmiş farklılıkları zenginlik olarak ortaya koymuş hepiniz bu toplantımıza şeref verdiniz hoş geldiniz.

Biz Erzincan'da Cemevlerinin hepsine, Camilere gözümüz gibi bakmak için elimizden geleni yaptık.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Cemevimize de bir ayrıcalık tanıdık olmayan otoparkını oluşturduk etrafının çevre düzenlemesini yaptık ve misafirhanesinin de yapılabilmesi için gerekli arsa tahsisini de gerçekleştirerek hizmete sunduk.

Çok şükür şuanda Cemevi’nin etrafındaki oto park ve yapılan tüm işlemler bizim Erzincan Belediyesi olarak asli vazifemiz olarak kabul ediyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

BİZ BİR ARADA GÜZELİZ, BİR ARADA BİR BİRİMİZİ DAHA İYİ ANLAYABİLİYORUZ.

Her mahallemizde aynı türküleri çalacağız, her mahalleye göre türkü çalmayacağız, her mahalleye göre söylem geliştirmeyeceğiz.

Çünkü biz bir arada güzeliz, bir arada bir birimizi daha iyi anlayabiliyoruz.

13 Mart 1992 de yine bir ramazan günüydü herkes biliyor depremde 653 şehidimizi verdik.  Bu depremde şehit verme sebeplerimizin başında güvenli konutları oluşturamadığımız için.

Bugün buna dikkat çekebilmek için 13 Mart'ı her zaman aklımızda zinde tutarak kentsel dönüşümünün önemini geldiğimiz günden beri uyguluyoruz.

Bunun için kentsel dönüşüm noktasında emek koyacağız, iş birliği yapacağız, Çevre Şehircilik Bakanlığımızla, Valilikle yapmış olduğumuz iş birliği ile güvenli konutları, güvenli iş yerlerini oluşturarak inşallah hepinizi daha güvenli bir şehirle buluşturmuş olacağız.

Şehrin merkezinden beldelerine doğru imar çalışmasını mutlaka yapıp yeniden imar planlamasıyla bu çarpık yapılaşmaları özellikle beldelerde oluşan çarpık yapılaşmaları da gidermiş olacağız.

Şehrimizde de merkezinde, mahallelerinde eksik kalan alanlar varsa imar komisyonlarımız görüşerek meclisimizde kararlaştıracak, inşallah yapısal olarak görüntü olarak da güzel bir Erzincan'a hep birlikte sahip olmuş olacağız.

Erzincan'da Kutadgu Bilig'in Anlamı ve Etkisi Masaya Yatırıldı Erzincan'da Kutadgu Bilig'in Anlamı ve Etkisi Masaya Yatırıldı

Erzincan kendi ayakları üzerinde durabilen bir şehir olmak zorunda, göçü durdurmak zorundayız. Göçü durduramadığınız zaman bu memleketin okuyan evlatlarının yüzde 96'sı ne yazık ki şehir dışına iş aş umudu ile gitmekte. Biz o genç potansiyel nüfusu inşallah burada yapacağımız yatırımlar ile istihdam edeceğiz ve buradaki genç nüfusun istihdamı ile birlikte ekonomi de hareket görmüş olacak yatırımlarda harekete geçmiş olacak.

Erzincan’ımızın her renginden, her deseninden bize katkı sunmasını istiyoruz. Onun için oylarınıza talibiz bizimle buluşturacağınıza inanıyor hepinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu.