Alkollü sürücü makas atarken kaza yaptı Alkollü sürücü makas atarken kaza yaptı

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile projelendirilen ‘Alzheimer ve Bakım Merkezi’ iş insanı Ertan Uçar’ın desteği ile hayata geçirildi. İnşaatı tamamlanan binanın içerisinde tefrişat çalışmaları sürerken, bahçesinde peyzaj düzenlemeleri yapılıyor.

Düzce Belediyesi örnek ve rol model sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumun her kesimine dokunan projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Alzheimer hastalarının keyifli ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlayarak bu alandaki ihtiyacı gidermek amacıyla planlanan ‘Alzheimer ve Bakım Merkezi’nde sona gelindi.

Alzheimer hastası vatandaşların ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak, sosyal hayata katılımını desteklemek hedefiyle projelendirilen bakım merkezi, iş insanı Ertan Uçar’ın büyük destekleri ile hayata geçirildi.

İnşaat çalışmaları tamamlanan ve Ertan Uçar’ın kendi adını taşıyan merkezin içerisinde, donanım ve tefrişat çalışmaları devam ederken, diğer yandan da geniş kullanım alanına sahip bahçesinin peyzajı yapılıyor.

Bahçeşehir bölgesinin Demetevler Mahallesi’nde bulunan ve 240 metrekarelik kapalı alana sahip bakım merkezinin içerisinde dinlenme odalarının yanı sıra oyun ve aktivite odaları oluşturuluyor. Mutfak, tuvalet ve personel odası da bulunan merkezin bahçesinde oturma alanları da oluşturuluyor.

‘Ertan Uçar Alzheimer ve Bakım Merkezi’nde; hastaları yaşama bağlamak, günlük yaşam faaliyetlerini keyifli geçirmelerini sağlamak ve zihinsel rehabilitasyon çalışmalarıyla, hastalığın evre atlamasını geciktirmek amaçlanıyor. Ayrıca, hasta yakınlarına kendilerine zaman ayırabilme olanağı sağlanırken, bireysel-grup psikoterapileri, eğitimler ve seminerlerle hastalık konusunda bilgi ve destek verilmesi hedefleniyor.