Erzincan'da Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğit-Sen üyesi bir grup, "Öğretmen Performans Değerlendirme" taslağını protesto etti.

İl Milli Eğitim müdürlüğü önünde toplanan sendika temsilcileri ve üyeleri "Performansa Hayır", "Öğretmene not verme değer ver" pankartı açtı.

Memur-Sen İl temsilcisi Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nebi Gül yaptığı basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığının eğitim sisteminin aktörü olan öğretmenleri hedef tahtasına koyarak tüm başarısızlıkların tek sorumlusu olarak faturanın öğretmenlere kesilmeye çalışıldığını söyledi.

Performans değerlendirme sisteminin eğitimin eğitimcilerin hiç birinin sorunun çözmeyeceğini ve yeni sorunlara yol açacağını savunan Gül şunları kaydetti:

"Ortaya çıkacak olan performans notu okul müdürü, zümre öğretmenleri, zümre dışı öğretmenler, veliler, öğrenciler ve öğretmenin öz değerlendirmesi sonucunda elde edilecektir. 4 yılda bir yapılacak sınav notu da o yıl değerlendirmeye eklenecektir. Eğitimin niteliği, hiçbir bilimsel karşılığı olmayan performans değerlendirmesiyle değil, öğretmene değer vererek, velinin, öğrencinin ve toplumun gözünde öğretmenin mesleki saygınlığını artırarak sağlanabileceği açıkken, öğretmeni her an 'diken üstünde' tutacak bu yöntem asla kabul edilemez."

Grup basın açıklaması sonrası olaysız biçimde dağıldı.