Ekim ayında, Sanayi Endeksi bir önceki aya göre 1,9 puanlık gerilemeyle 53,7 değerine, Hizmet Endeksi de bir önceki aya göre 2,00 puanlık azalma göstererek 50,5 puana gerilemiştir. Ekim ayında Bileşik Endeks, bir önceki aya göre l,9 puan azalma göstererek 51,4 değerine inmiştir. Buna karşılık endeks 50 baz puan üzerinde olmakla ekonomik canlılığın sürdüğünü göstermiştir.

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, her ayın son haftasında açıkladığı Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) verilerini MÜSİAD Erzincan Şubesinin ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Toplantıyı hoş geldiniz konuşmasıyla açan MÜSİAD Erzincan Şubesi Başkanı Murat Yurt, “Erzincan’ı gelecekte yapılacak projelerle daha ileri götüreceklerini ve Erzincan’ı bir kayak Merkezi haline getireceklerini bunun için çaba sarf ettiklerini” ifade etti.

 MÜSİAD Genel Başkan Vekili Nazım Özdemir’in Türkiye ve Dünya ekonomisi hakkında değerlendirme yaptığı basın toplantısında “Türkiye’de son 10 yılda ekonomik temellerin sağlam atıldığını, iç politikada ve dış politikada özellikle 7 Haziran’dan sonraki süreçte yaşanan belirsizliğe ve dünyanın içinde bulunduğu ekonomik türbülansa rağmen, Türkiye ekonomisinin sağlığını devam ettirdiğini” belirtti. İlaveten, “2015’in ilk yarısındaki büyüme oranları da bunu ortaya koymaktadır” dedi.

 Ayrıca, Özdemir konuşmasında “iki gün sonraki seçimlerde istikrarın sürmesini, ekonomik büyümenin devam etmesini, huzur ve güven ortamını sağlayacak bir meclis aritmetiğinin oluşmasını temenni ettiğini” belirtti.

 MÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Akif Demirbaş ise Ekim ayı SAMEKS verilerini açıkladı. Demirbaş, “Ekim ayı verilerine göre, iş dünyasında seçim atmosferinden dolayı hız kaybı olsa da hareketliliğin devam ettiğini, bununla birlikte, alt endekslerin işaretine göre, kasım ayında üretimde bir miktar gerileme olabileceğini” belirtti. Buna karşılık 1 Kasım sonrası kurulacak güçlü bir hükümetle ve istikrar ile, bu gerilemenin kısa sürede telafi edileceğini ve Türkiye’nin sağlam yürüyüşüne devam edeceğini de ifade etti.

 Bin 100 iş yerinden oluşan havuzdan,  en az 500 iş yerinin katılımı ile derlenen verilerin analizinin gelecek aylara da ışık tuttuğunu ifade eden Demirbaş, "Ekim ayında, Sanayi Endeksi bir önceki aya göre 1,9 puanlık gerilemeyle 53,7 değerine, Hizmet Endeksi de bir önceki aya göre 2,0 puanlık azalma göstererek 50,5 puana gerilemiştir. Eylül ayında Bileşik Endeks, bir önceki aya göre 1,9 puanlık azalma göstererek 51,4 değerine gerilemiştir" dedi.