Erzincan Belediyesi hemşehrilerimizin yoğun olarak kullandığı Ekşisu mesire alanına Bebek Bakım Odası oluşturdu. Annelere büyük kolaylık sağlayacak olan oda sayesinde artık anneler çocuklarının bakımlarını gerçekleştirmek ve uyutmak için sağlıklı bir mekâna kavuştu.
Yen açılan sosyal tesisi ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Ekşisu yatırımlarının devam edeceğini, bu alanda planlanan çalışmaların henüz %40’ını gerçekleştirdiklerini belirtti. Kent genelinde olduğu gibi Ekşsu bölgesinde de olarak kadınlara karşı pozitif ayrımcılık sağlayan çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başsoy sözlerini şöyle sürdürdü:
Göreve geldiğimiz günden itibaren çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Seçim beyannamemizde bulunan birçok projeyi bir buçuk yıl gibi çok kısa bir sürede hayata geçirdik. Bu projelerden bizim için en önemlisi Toplumsal Cinsiyete Dayalı Bütçeleme projesiydi. Bu bağlamda kadın haklarının daha üst seviyede korunabilmesi için birçok çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de Ekşisu mesire alanında gerçekleştirdiğimiz ve bayan kardeşlerimize büyük kolaylık sağlayacağına inandığımız Bebek Bakım Odasıdır. Çalışmalarımız tabii ki bununla sınırlı kalmayacak bundan böyle belediye bütçesini hazırlarken kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaparak onların şehrimizde hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar gerçekleştireceğiz.