Elektrikli Isıtıcı

Elektrikli ısıtıcı, elektriği ısıya dönüştüren bir cihazdır. Elektrikli ısıtıcılar konut ve ticari alanların ısıtılmasında kullanılmaktadır. Evlerde havayı veya suyu ısıtmak için, endüstriyel ortamlarda ise kurutma işlemleri için sıcak hava sağlamak amacıyla kullanılırlar.

Elektrikli ısıtıcılar iki ana kategoriye ayrılabilir. Bunlar, konveksiyon ve radyant ısıtıcılardır. Konveksiyonlu ısıtıcılar, üniteden sıcak hava üfleyen bir fana veya üfleyiciye sahipken, radyant ısıtıcılar hareketli parçalar olmadan ısı üretmek için kızılötesi ışınlar kullanır.

Konveksiyonlu elektrikli ısıtıcılar, sıcak havayı bir odanın etrafında hareket ettirmek ve gittikçe ısıtmak için fanlar kullanır. Bu üniteler, radyan elektrikli ısıtıcılardan daha verimli olma eğilimindedir. Çünkü bunları oluşturmak için yapay yöntemlere güvenmek yerine oda havasındaki doğal konveksiyon akımlarıyla çalışırlar.

Radyant elektrikli ısıtıcılar, ünite kasasının içindeki LED'ler veya diğer kaynaklar tarafından yayılan kızılötesi ışığı kullanarak sıcaklığı belirli bir alana odaklar. Bu, bu tip ünitelerin, konveksiyon ünitelerinin yaptığı gibi, önce içlerinde büyük miktarlarda hava sirkülasyonu yapmak zorunda kalmadan, en çok ihtiyaç duyulan yere doğrudan ısı vermesini sağlar. https://www.luxell.com.tr/elektrikli-isitici internet sayfasında bu ürünleri inceleyebilirsiniz.