Hasar veya kaza gibi durumlarla karşılaşıldığında motorlu araç sahiplerini koruyucu bir işleve sahip olan en uygun kasko tekliflerini almak için Sigortayeri avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Araç sahiplerine maddi anlamda büyük kolaylıklar sağlayan poliçeler hem aracı hem de araç sahibini güvence altına alır. Zorunlu bir poliçe olmamasına karşın pek çok sürücünün tercih ettiği bir teminat türüdür. Mali destek sağlayan avantajlarının yanı sıra oluşabilecek kaza ve hasarlarda hem sürücü ve aracın, hem de karşı tarafta oluşan maddi hasarların poliçede belirtilen limitlere göre karşılanmasını sağlar. Sürücüler kasko sigortası sorgulama işlemleri ile mevcut poliçeleri hakkında bilgi sahibi olabilirler.

Kasko Sigortası Nedir?

Trafiğe çıkan motorlu araçlarda isteğe bağlı şekilde yapılan en uygun poliçenin 1 yı geçerliliği vardır. İsteğe bağlı olarak her yıl yenilenebilir. Sahip olunan poliçeye göre kaza, hırsızlık, çarpışma yahut yanma gibi durumlarda maddi olarak araçları teminat altına alır. Poliçeler kişilerin isteklerine yönelik olarak da hazırlanabilir. Zorunlu olmaması sürücüler için esneklik anlamına gelse de yapılması halinde meydana gelebilecek hasarlara karşı maliyetli durumlarda yardımcı olması bakımından sıklıkla tercih edilir.

En uygun kasko sigortasından yararlanmaya başlamak için poliçeye ait ilk primin ödenmesi gerekir. Söz konusu bir kazada maksimum 45 gün içerisinde sigorta firması ödeme yapmakla yükümlüdür. Bu süreç içerisinde kazaya ilişkin ekspertiz raporu hazırlanır ve sonrasında işlemler başlatılır.

Poliçede aksi belirtilmediği sürece yalnızca yurt içinde geçerli olan sigorta doğal afetler veya kaza gibi durumlarda önemli teminatlar sunar. Yıllık olarak belirlenen oranlar dahilinde hazırlanan poliçelerde aracın yaşı, marka ve modeli, kişilerin beklentileri de değerlendirmeye alınır.

Farklı hasarları teminat altına alabileceğiniz en uygun kasko teklifleri için Sigortayeri avantajlarını değerlendirebilirsiniz. Sahip olduğunuz poliçe için yine Sigortayeri’ndeki kasko sorgulama hizmetini kullanabilirsiniz.

6 yılda 89 milyon yolcuya hizmet 6 yılda 89 milyon yolcuya hizmet

Araç Kasko Fiyatlarını Belirleyen Kapsamlar

Kendi içinde farklılıklar gösteren en uygun kasko sigortası şartları da bazı unsurlara göre değişkenlik gösterebilir. Genel sigorta kapsamında bulunan çalınma, yanma, doğal afetler veya kazalara karşı koruma sağlar. Poliçe fiyatlarına etki eden faktörler içerisinde sigortanın kapsamı, coğrafi bölge ve bu bölgedeki trafik yoğunluğu ile birlikte aracın geçmiş hasar durumu gibi unsurlar yer alır.

Poliçenin içerdiği teminatlar arasında aracın park halinde zarar görmesi, trafikte yol alırken yaşanan devrilme, çarpma yahut yuvarlanma gibi durumlarda meydana gelen hasarlar ve hırsızlık gibi unsurlar bulunur. Yanma veya patlama sonucunda meydana gelen hasarlarda teminat sunar. Çekici hizmeti, terör, anahtar kaybolması gibi durumlara ek olarak kazalarda karşı tarafta oluşan hasarların tazmin edilmesinde de avantaj sağlar. Ek teminatlar için fiyatlar artar.

Kendi içinde değişkenlik gösteren kasko fiyatları pek çok faktörden etkilenir. Özellikle her yıl artan yedek parça ve araç fiyatları poliçe tutarlarını doğrudan etkileyen unsurlar arasındadır.

.

Kasko Sigortası Kapsamı Dışında Kalan Unsurlar

Kasko sigortası teklif alma durumunda, kapsam dışı unsurlara dikkat etmek önemlidir. Örneğin kişinin araç kapısını ya da camını açık unutması neticesinde yaşanan hırsızlık olayları teminat kapsamında değildir.

Bir başkasına araç anahtarını vermek, başka birinin aracı kullanması esnasında oluşabilecek hasarlar da yine sigorta dahilinde bulunmaz. Ayrıca anahtarın kontakta unutulması sonucu yaşanan hırsızlık gibi sürücünün ihmalinden kaynaklanan durumlar da yine poliçe dışında tutulur.

Poliçenizi yaptırmadan önce teminatları incelemeyi ihmal etmemeli, ardından kasko sorgulama yaparak tüm detayları kontrol edebilirsiniz

En Uygun Kasko Sigortası Fiyatları Sigortayeri’nde!

Kasko fiyatı alırken detaylı fiyat performans değerlendirmesi yapmanı daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar. Geniş kapsamlı bir poliçeye sahip olmak ve bütçenize uygun fiyatlar için Sigortayeri ile iletişime geçebilirsiniz. Sektördeki en iyi firmaların sunduğu kasko ücretleri ve tekliflere hızlı, güvenilir bir şekilde erişebilirsiniz. Dilerseniz poliçenizi online şekilde de satın alma imkanı elde edebilirsiniz. Kendini güvenceye almak için vakit kaybetme, şimdi kasko teklifi al!