Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Aksun açıklmasında "Miraç kandiline ulaşmanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin Miraç Kandili’ni içtenlikle kutluyorum.

Erzincan'da, 4.1 büyüklüğünde deprem Erzincan'da, 4.1 büyüklüğünde deprem

Miraç, Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükselişidir.

Bu gece insanlığa dinin direği namaz hediye edildi. Namaz her mümine ikram edilmiş bir nimettir. Namaz, Müminin Allah’ın huzuruna çıkışı, bir nevi miracıdır. Bu gece her zamankinden daha çok ellerimizi semaya açıp kendimize, ailemize, memleketimize, milletimize ve tüm İslam alemine Yüce Yaratandan hayırlar niyaz edelim, ülkemizdeki barış, huzur ve sükun ortamına kastedenlere hidayet niyaz edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle İdrak edeceğimiz Miraç Kandilinin yediden yetmişe tüm milletimize, İslam Alemine ve tüm insanlığa hayır ve mutluluk getirmesini diliyor, tüm hemşehrilerimin bu aydınlık gecelerini tebrik ediyorum" dedi.