CHP Erzincan İl Başkanı İsmail Aslan bir basın toplantısı düzenleyerek, Soma’da yaşanan facia da hayatını kaybeden işçilere rahmet dileyerek bu tür olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.
Aslan parti binasında düzenlediği toplantı da dün akşam saatlerinde Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir kömür işletmesine ait maden ocağında trafo patlaması sonucu tüm Türkiye’yi yasa boğan bir facia meydana geldiğinin altını çizerek; “ Bu saat itibariyle yapılan resmi açıklamalarda maden faciasında yaşamını kaybeden işçi sayısının maalesef 205’e yükselmiş yaralı sayısının 80 üzerinde olduğu belirtilmiştir. Facianın yaşandığı yerde yangının hala söndürülemediği ve içerde mahsur kalan işçilerin kurtarılmasına dönük umutların giderek söndüğü de gelen açıklamalar arasındadır. 
Bugüne kadar maden işletmelerinde her yıl birçok işçi, iş güvencesiz ve ağır çalışma koşulları altında çalışmakta ve kaza adı altında yaşanan iş cinayetlerinde hayatlarını kaybetmektedirler. 
Buna yönelik önlem almayan hükümet bugün yaşadığımız acı örnekte de olduğu gibi maalesef yeni ölümlerin yaşanmasına neden olabilecek kusur ve ihmallerde bulunmaktadır. 
Bugüne kadar maden ocaklarında yaşanan kazalarda 3 bine yakın insanımızı kaybettiğimiz halde, koşulların düzeltilmesine dair önlemler alınmamıştır. 
Daha 10 gün önce milletvekillerimizin, Soma ve diğer maden işletmelerinde iş güvenliğinin arttırılması ve çalışma şartlarının düzeltilmesine dönük meclise verdikleri önerge ne yazık ki hükümet tarafından kabul görmemiştir. 
Cumhuriyet Halk Partisi olarak öncelikle bu faciada yaşamını yitiren işçilerimize Allah’tan rahmet, ulusumuza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diler, bu faciaların bir daha ülkemizde yaşanmamasını temenni ederiz” dedi.