Ters Yöne Giren Kadın Sürücü Ortalığı Birbirine Kattı
Ters Yöne Giren Kadın Sürücü Ortalığı Birbirine Kattı
İçeriği Görüntüle

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çocuk ve gençlerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik okul çevreleri ile servis araçlarında geniş kapsamlı denetim gerçekleştirdi. Uygulamada 239 kişinin kimlik sorgulaması yapılırken, 69 servis aracı kontrol edildi.

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimler kapsamında Erzincan’da çok sayıda ekip görev aldı.

12 ekip ve 49 personel görev yaptı

Denetimlere Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Şube, Trafik Denetleme, Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Güvenlik ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinden 12 ekip ve 49 personel katıldı.

Ekipler, öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri amacıyla okul çevreleri ve servis araçlarında kontroller gerçekleştirdi.

239 kişinin kimliği sorgulandı

Uygulama kapsamında okul çevrelerinde bulunan kişiler üzerinde kontroller yapıldı.

Denetimlerde toplam 239 kişinin kimlik sorgulaması gerçekleştirilirken, öğrencilerin taşınmasında kullanılan 69 servis aracı da trafik ve güvenlik yönünden kontrol edildi.

Metruk binalar, kafeler ve parklar da denetlendi

Polis ekipleri denetimleri yalnızca okul giriş ve çıkışlarıyla sınırlı tutmadı.

Okul çevrelerinde bulunan 13 metruk bina, 3 içkili yer, 13 kafe ve kahvehane, 10 market ve büfe ile 23 park ve bahçede kontroller gerçekleştirildi.

Ekipler ayrıca bir internet salonu ile bir PlayStation salonunda da denetim yaptı.

Denetimler devam edecek

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, çocukların ve gençlerin suçtan uzak tutulması, öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve okul çevrelerinde oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla denetimlerin devam edeceği bildirildi.

Özellikle eğitim döneminde okul çevreleri, servis araçları ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda gerçekleştirilen uygulamaların belirli aralıklarla sürdürüleceği belirtildi.

Kaynak: İHA