Nefes Kredisi limitlerinin ikinci diliminin devreye alınmasının ardından Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, banka müdürleriyle bir araya geldi. Toplantıda işletmelerin finansmana erişimde yaşadığı sorunlar ele alınırken, kredi limitlerinin artırılması, üçüncü dilimin devreye alınması ve yeni finansman imkanlarının oluşturulması talep edildi.
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin finansmana erişimini kolaylaştırmaya yönelik girişimlerini sürdürüyor. Nefes Kredisi kapsamında ikinci dilim limitlerinin devreye alınmasının ardından Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, kentte faaliyet gösteren banka müdürleriyle bir araya geldi.
Gerçekleştirilen toplantıda, işletmelerin mevcut ekonomik koşullar içerisinde finansmana erişimde yaşadığı güçlükler, kredi taleplerinin karşılanma oranları ve bankaların kullandırdığı limitler ayrıntılı şekilde değerlendirildi.
Krediler İhtiyaç Sahibi İşletmelere Ulaşmalı
Toplantıda özellikle Nefes Kredisi imkanlarından gerçekten finansmana ihtiyaç duyan işletmelerin yararlanmasının önemine dikkat çekildi. Mevcut kaynakların mümkün olduğunca adil ve dengeli şekilde işletmelere dağıtılması, kredi imkanlarının daha geniş bir üye kitlesine ulaştırılması konusunda banka yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunuldu.
Erzincan TSO Başkanı Ahmet Tanoğlu, üyelerden gelen talepler doğrultusunda mevcut kredi limitlerinin artırılmasının işletmeler açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Tanoğlu, işletmelerin üretim, ticaret ve istihdam kapasitesini sürdürebilmesi için uygun koşullarda finansmana erişimin kritik öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, yeni kredi paketleri ve ek limitlerin devreye alınması gerektiğini ifade etti.
Üçüncü Dilim Talebi TOBB’a İletildi
Banka müdürleriyle gerçekleştirilen görüşmenin ardından Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yeni talepler de gündeme taşındı.
Bu kapsamda Nefes Kredisi limitlerinin artırılması, üçüncü kredi diliminin devreye alınması ve Erzincan TSO’nun nakdi kaynaklarının üyeler için ek kredi limiti oluşturacak şekilde değerlendirilmesine yönelik talepler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) iletildi.
Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, Oda olarak üyelerin finansmana erişimini kolaylaştıracak her türlü imkanın takipçisi olacaklarını belirterek, işletmelerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda ilgili kurumlar ve bankalar nezdindeki girişimlerin sürdürüleceğini kaydetti.
Next




