Verilecek olan danışmanlık hizmeti ile ilgili açıklama yapan kurs yetkilisi Sefa Tapanoğlu; “Erzincan'da YKS sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler de bir panik havası oluştu. YKS sonuçları beklenen tarihin öncesinde açıklandı. Normalde 4 Ağustos'ta beklenen YGS sonuçları geçen hafta içi açıklandı. Pazartesi günü açıklandı. Ve o günden sonra öğrencilerde bir panik ortamı oluştu. Bu paniğin tabii farklı sebepleri var. Sebeplerden bir tanesi öğrenciler genel olarak istenilen başarıya ulaşamadı.

ÖĞRENCİLERİN TERCİH KISMINDA BİRAZ ZORLA OLACAKLARINI BİLİYORUZ 

Pandemi sürecinin, uzaktan eğitim sürecinin öğrencilerde ki paniğinde etkisi olduğunu söyleyen Tapanoğlu, Soruların zorluk derecesini yüksek olmasının da etkisi var. Maalesef sınava giren 2 milyon 600 bin öğrencinin yaklaşık bir milyon öğrencisi barajı aşamadı. O yüzden öğrencilere genel bir moral bozukluğu oluştu. Barajı aşan öğrencilerin bir kısmı sayısaldan bir kısmı sadece eşit ağırlıktan tercih yapmak zorunda kalıyor. Çünkü sadece 390 bin öğrenci sayısaldan 4 yıllık tercih yapabiliyor. Eşit ağırlıktan daha 587 bin öğrenci tercih yapabiliyor. Sözelden de yine 540 bine yakın bir öğrenci 4 yıllık tercih yapabiliyor. O yüzden öğrencilerin tercih kısmında biraz zorla olacaklarını biliyoruz.

ERZİNCAN HALKINA ÜCRETSİZ OLARAK BU HİZMETİ SUNACAĞIZ

Bu konuda dikkat etmesi gereken bazı hususlar var. İlk önerimiz şu mutlaka mutlaka bir profesyonel yardım alması gerekli. Yani okullarındaki kuş merkezlerindeki rehber öğretmenlerden bilgi almaları gerekiyor. Eğer ki alacakları bir profesyonel destek yok ise biz eğitim kurumları olarak Ordu caddesindeki Saat Kulesi'nin hemen arkasında belediyenin göstermiş olduğu alanda tercih hizmet sunuyoruz. Burada 4 tane rehber öğretmenimiz uzman rehber öğretmenimiz bu hizmeti sunacaktır. Erzincan halkına ücretsiz olarak bu hizmeti sunacağız. Tek istediğimiz öğrencilerimiz Türkiye geneli istedikleri üniversiteye başarılı bir eğitim için yerleşsinler.

PUAN BAZLI DEĞİL SIRALAMA BAZLI TERCİH YAPMALARI LAZIM

Burada öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlardan bir diğeri de şu. Tercih yaparken puan bazlı değil sıralama bazlı tercih yapmaları lazım çünkü sıralamanın burada önemi daha fazla puan yüksek yerine bir de düşük önemli bunlar onları yanıltmamasına gerekiyor. Çünkü dediğim gibi barajı aşan çok fazla öğrenci yok. O yüzden sıralamalara dikkat etmeleri gerekiyor ve sıralama bazında tercih yapmaları gerekiyor. Bir diğer dikkat etmesi gereken ki burası çok önemli gözden kaçan bir husus bir önceki yılın kontenjanlarına aldı almasınlar. Yani örnek veriyorum geçen yıl 80 öğrenci alan bir bölüm bu yıl 60 öğrenci alabilir. Bu da şu demektir. Sıralamasını öne çekecek demektir. O yüzden öğrencilerin bu yılki yeni kılavuzu da dikkate alarak tercih etmeleri gerekiyor.

ÖĞRENCİLERİMİZİ TERCİH DANIŞMA MERKEZİMİZE DAVET EDİYORUZ

Bir diğer husus bazen öğrenciler üniversiteleri karıştıra biliyorlar. Devlet üniversitesi, Vakıf üniversitesi bunlara dikkat etmeleri gerekiyor. Yani isim karışıklığı ötürü bir öğrenci yanlışlıkla Vakıf üniversitesinde yerleşiyor. Peki, maddi durum olmayınca ne yapıyor. Kayıt yaptıramıyor. Bu da öğrencinin en az 1 yılını hatta puan kesintisi hesap edersek 2 yılına mal olmuş oluyor. Çünkü yerleştiği bölüme gitmediği zaman öğrenci ertesi sene puan kesintisi ile karşılaşıyor. Öğrencilerin dikkat etmesi gereken ciddi hususlar var. Bu yüzden bu hizmeti sunmaya karar verdik. Ve tüm Erzincan'da YKS tercih yapacak tüm öğrencilerimize kendi hizmet sunduğumuz tercih ofisimize tercih danışma merkezi de davet ediyoruz. Burada onları bekliyor olacağız” dedi.