Erzincan’da şeker pancarı tarlalarında çalışan çiftçiler, 35-40 dereceyi bulan hava sıcaklığına rağmen sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar çapa yaparak üretime katkı sağlıyor.

Erzincan’da şeker pancarı ekili alanlarda hasat öncesi bakım çalışmaları kapsamında çapa mesaisi başladı. Üreticiler, kavurucu sıcaklara rağmen pancarların sağlıklı gelişimi için günün büyük bölümünü tarlada geçiriyor.

Sabah erken saatlerde tarlaya geliyorlar

Sabah saat 06.00-07.00 sıralarında tarlalara gelen çiftçiler, gün boyunca güneş altında çalışarak şeker pancarlarının arasında çıkan yabancı otları temizliyor.

Hava sıcaklığının zaman zaman 35-40 dereceye ulaşmasına rağmen çalışmalarını sürdüren üreticiler, şapka ve uzun kollu kıyafetlerle güneşin etkisinden korunmaya çalışıyor.

Komando Taburunda güvenlik değerlendirmesi
Komando Taburunda güvenlik değerlendirmesi
İçeriği Görüntüle

Saatlerce dizlerinin üzerinde çalışıyorlar

Çiftçiler, şeker pancarı sıralarının arasında saatlerce dizlerinin üzerinde çalışarak çapa yapıyor. Zorlu hava şartları ve yüksek sıcaklık üreticilerin işini güçleştirirken, çiftçiler üretimin devamlılığı için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Tarlalarda sürdürülen çapa çalışmalarıyla hem şeker pancarının gelişimine katkı sağlanıyor hem de tarlalarda çalışan vatandaşlar aile bütçelerine destek oluyor.

“Zor şartlarda çalışıyoruz ama üretmek zorundayız”

Tarlada çalışan çiftçiler, sıcak havanın çalışmalarını daha da zorlaştırdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“35-40 dereceyi bulan sıcaklıkta pancar çapalıyoruz. Sabah saat 07.00’de işe başlıyor, akşam 17.00’ye kadar çalışıyoruz. Zor şartlarda çalışıyoruz ama üretmek zorundayız.”

Kaynak: İHA