İzmir’in Menemen ilçesinde okuldan evine gittiği sırada başıboş köpekten korkan 13 yaşındaki Rojin Yakıt, yola kaçtığı sırada arabanın çarpmasıyla hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Menemen-Ulukent bölgesinde bir köpeğin havlamasından korkarak yola doğru kaçan 8. Sınıf öğrencisi Rojin Yakıt’a, Çanakkale asfaltında seyir halinde olan Ö.K idaresindeki 35 AL 2896 plakalı otomobil çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı olarak yerde yatan Rojin’e ilk müdahale yapıldıktan sonra Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Rojin hayatını kaybetti. Polis ekiplerinin gözaltına aldığı sürücü Ö.K işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 13 yaşındaki öğrenci Rojin Yakıt, Menemen’de kılınan cenaze namazının ardından Ulukent Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Öte yandan, bölgede yaşayan vatandaşlar sosyal medyadan bölgedeki sokak köpeklerinin çokluğundan dert yanarak, başıboş köpeklerden korktuklarını ve bu sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getirdiler.