Erzincan'ın Çayırlı ilçesine bağlı Harmantepe köyünde ayçiçeği ve şekerpancarı tarlaları, gece saatlerinde porsukların istilasına uğruyor. Daha önce ayı ve yaban domuzlarının ekili arazilere zarar verdiğini belirten çiftçiler, şimdi de porsuklara karşı tarlalarında nöbet tutmaya başladı.
Erzincan'ın Çayırlı ilçesine bağlı Harmantepe köyünde ayçiçeği ve şekerpancarı tarlaları, gece saatlerinde porsukların istilasına uğruyor.
Bölgede daha önce ayı ve yaban domuzu sürülerinin ekili arazilere zarar verdiğini belirten çiftçiler, son dönemde porsukların da tarlalara girmeye başladığını ifade etti.
Geceleri tarlalara giriyorlar
Çiftçilerden Şafak Efe, porsukların özellikle geceleri tarlalara girerek ürünlere zarar verdiğini söyledi.
Ayçiçeği ve şekerpancarı ekili alanlarda zarar oluştuğunu belirten üreticiler, yabani hayvanların tarım arazilerine verdiği zararın her geçen gün arttığını dile getirdi.
Çiftçiler geceleri nöbet tutuyor
Geceleri tarlalarında adeta nöbet tutan çiftçiler, Türkiye'de koruma altında bulunan porsuklara karşı nasıl önlem alacaklarını bilemediklerini belirterek yetkililerden çözüm istedi.
Ürünlerini korumaya çalışan çiftçiler, hem ayı ve yaban domuzlarının hem de son dönemde porsukların ekili alanlara girmesi nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.
Next




