Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen "Terörizmin Finansmanıyla Mücadele" operasyonunda, DEAŞ Silahlı Terör Örgütü'nü finanse ettiği değerlendirilen 5 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, MASAK raporları üzerinde yapılan detaylı incelemeler sonucunda gerçekleştirildi.

Dina’nın babası Guy Serge Ibouanga: "Kızım için adalet istiyorum" Dina’nın babası Guy Serge Ibouanga: "Kızım için adalet istiyorum"

Yapılan aramalarda, şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında toplamda 26 milyon İran Riyali, yaklaşık 65 bin TL, çok sayıda dijital materyal, banka dekontu ve yasa dışı transfer kayıtlarının tutulduğu defter ele geçirildi.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Terör örgütlerinin faaliyetlerinin tespit ve deşifresi ile finans kaynaklarının kurutulmasına yönelik çalışmalarımız aynı kararlılıkla devam edecektir" ifadesine yer verildi. Operasyonun, terör örgütlerinin finans kaynaklarını ortaya çıkarmaya yönelik etkili bir adım olduğu vurgulandı.