Erzincan’da Yenidoğan Canlandırma Programı eğitimi başladı Erzincan’da Yenidoğan Canlandırma Programı eğitimi başladı

Erzincan'da görev yapan diş hekimleri, Türk Diş Hekimleri 115. Yılı'nı kutlamak ve '22-27 Kasım Diş Hekimliği Haftası' etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bir etkinlikte buluştu. Enca Medical tarafından organize edilen organizasyona, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ufuk Kuyrukluyıldız, Türk Diş Hekimleri Erzincan İl Temsilcisi Serdar Çetinkaya, diş hekimleri ve aileleri katıldı.

Türk Diş Hekimleri Erzincan İl Temsilcisi Serdar Çetinkaya, konuşmasında ağız ve diş sağlığının önemine vurgu yaparak, "Diş hekimleri arkadaşlarımızın 22 Kasım Dişhekimliği Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı gününü kutlarım" ifadelerini kullandı. Çetinkaya, "Ağız ve diş sağlığı bilindiği gibi vücudumuzda çok önemli bir sağlık alanını oluşturuyor. Bu yüzden ağız ve diş sağlığı hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı için önemli. Bulaşıcı hastalıkların birçoğu ağız ve diş sağlığı yoluyla bulaşabilmekte olduğunu" vurguladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise, '22-27 Kasım Diş Hekimliği Haftası' dolayısıyla diş hekimlerini kutlayarak, özellikle pandemi sürecinde gösterdikleri üstün fedakarlıklarından dolayı teşekkürlerini iletti.