Erzincan Fırıncılar Odası, asgari ücrete yapılan zamın ardından temel tüketim ürünlerine de zam yapma kararı aldı.  Unlu ürünlere, özellikle ekmek, simit, lavaş, tandır gibi ürünlere zam kararı alındı.

Erik ve çilek cep yakıyor! Erik ve çilek cep yakıyor!

Erzincan Fırıncılar odası başkanlığından gelen açıklamaya göre, simit ve poğaça fiyatları, özellikle ekmek fiyatlarına kıyasla daha fazla arttı. Toplanan komisyon, fırıncıların maliyetlerinin artmasının, un, maya, yakıt gibi temel malzemelerin maliyetindeki yükselişin ve asgari ücretin artmasının, ekmek ve poğaça gibi ürünlere zam yapılmasını zorunlu kıldığını ifade etti.

Erzincan'da belirlenen yeni zamlar, 19 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Bu kararın ardında yatan temel nedenlerin ekonomik faktörler olduğu ve fırıncıların bu zorunlu zamları maliyet artışlarına bağlı olarak gerçekleştirdiği vurgulandı.

İŞTE ERZİNCAN'DA UYGULANMAYA BAŞLANAN YENİ FİYATLAR

Somun Ekmek (200 gr): 8 TL Fırıncılar odasının belirlediği yeni fiyatla, 200 gram somun ekmeği artık 8 TL olarak satışa sunulacak.

Tandır (120 gr): 8 TL Tandır ekmeği 120 gram olarak satışa sunulurken, aynı zamanda 5'li paket halinde de temin edilebilecek ve paket fiyatı 40 TL olarak belirlendi.

Lavaş (50 gr): 4 TL Lavaş, 50 gramlık tek tek satışlarda 4 TL'ye alıcı bulacak.

Simit, Poğaça vb. (100 gr): 10 TL Simit, poğaça gibi atıştırmalıklar ise 100 gram başına 10 TL fiyat etiketiyle satılacak.